El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat aquest matí la nova depuradora de Puigpelat, la número 550 a Catalunya que fa que la depuració d’aigües arribi a més d’un 97% de catalans. Considera que aquestes xifres són “una mostra de l’esforç que ha fet Catalunya en el tractament de les aigües”, garantint l’abastament i el sanejament i alhora contribuint a l’equilibri mediambiental. 

PUBLICITAT

Respecte a la situació de sequera que viu Catalunya, Aragonès ha titllat “d’extremadament greu” que els pressupostos de la Generalitat “no fossin aprovats per electoralisme i tacticisme de certes formacions polítiques del Parlament”. Ha detallat que el pressupost previst per fer front a la sequera era de més de mil milions d’euros i que des del govern faran el possible per “recuperar al màxim els recursos previstos”. 

Pere Aragonès ha incidit que el problema fonamental és la no aprovació dels pressupostos, i no la convocatòria d’eleccions. Ha apuntat que el rebuig dels comptes “ha fet perdre molt de temps” i afectarà a tots els àmbits, no només al de l’aigua, ja que els recursos no arribaran en la seva totalitat i arribaran tard. Aragonès també ha remarcat que la Generalitat té instruments per fer front a la pròrroga pressupostària i que, sobretot les grans inversions no es vegin interrompudes. Ha assegurat que es donaran detalls en els pròxims dies. 

PUBLICITAT