L’Ajuntament de Valls va començar aquest divendres 26 d’abril les obres de consolidació de l’antiga adoberia, edifici del segle XIX i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local que es troba situat a les immediacions de l’aparcament del Barri Vell.

PUBLICITAT

L’actuació forma part del projecte de millora urbanística que el consistori vallenc està impulsant en aquesta zona situada entre el pàrquing i la muralla de Sant Antoni, just als peus de l’entorn patrimonial que configuren l’església arxiprestal de Sant Joan i el seu campanar.

En una primera fase, executada l’any 2023, l’Ajuntament ja va enderrocar tot un seguit de construccions en estat de ruïna d’aquest àmbit.

La segona fase amb l’actuació a l’edifici de l’adoberia, és una obra adjudicada a Excavacions Carbonell per 119.000 euros i que es preveu completar aquest mes de juliol.

El projecte contempla l’enderroc de les estructures i construccions annexes en mal estat i que no tenen valor patrimonial. A partir d’aquí es consolidaran de l’antiga adoberia els àmbits protegits, en concret, tot l’envoltant d’aquesta edificació en cantonada, assegurant així les façanes i la coberta. A més, es consolidarà la planta baixa d’un edifici annex ja que, molt probablement, també formava part de l’antiga indústria.

PUBLICITAT