Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 30 d’abril.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que la sessió plenària ordinària de l’Ajuntament de Valls d’aquest dilluns 26 d’abril ha servit per aprovar la modificació de crèdit 3/2024 que inclou complementar la partida per la conversió de Ca Padró en la seu de l’Escola de Música Robert Gerhard, una vegada concedida la subvenció per part dels fons Next Generation.

Aquest punt ha rebut el suport de Junts per Valls, ERC i PSC. La CUP s’ha abstingut i VOX hi ha votat en contra.

La mateixa modificació pressupostària també inclou la integració de les despeses efectuades durant l’exercici 2023, la recuperació del graner del Convent del Carme i actuacions extraordinàries per a fomentar el comerç local.

D’altra banda, una àmplia majoria del saló de plens, a excepció de VOX que s’ha abstingut, ha donat el vistiplau a la incorporació de l’Ajuntament de la Canonja al Consorci per la Gestió de la Televisió Digital del Camp de Tarragona (TACOALT).

Seguim amb projectes. L’Ajuntament de Valls va començar divendres 26 d’abril les obres de consolidació de l’antiga adoberia, edifici del segle XIX i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local que es troba situat a les immediacions de l’aparcament del Barri Vell.

L’actuació forma part del projecte de millora urbanística que el consistori vallenc està impulsant en aquesta zona situada entre el pàrquing i la muralla de Sant Antoni, just als peus de l’entorn patrimonial que configuren l’església arxiprestal de Sant Joan i el seu campanar.

En una primera fase, executada l’any 2023, l’Ajuntament ja va enderrocar tot un seguit de construccions en estat de ruïna d’aquest àmbit.

La segona fase amb l’actuació a l’edifici de l’adoberia, és una obra adjudicada a Excavacions Carbonell per 119.000 euros i que es preveu completar aquest mes de juliol.

El projecte contempla l’enderroc de les estructures i construccions annexes en mal estat i que no tenen valor patrimonial. A partir d’aquí es consolidaran de l’antiga adoberia els àmbits protegits, en concret, tot l’envoltant d’aquesta edificació en cantonada, assegurant així les façanes i la coberta. A més, es consolidarà la planta baixa d’un edifici annex ja que, molt probablement, també formava part de l’antiga indústria.

I en esports, a Copa Catalunya femenina, el CB Valls DIC s’ha imposat a domicili al Sant Gervasi per 56-58, en el partit disputat el passat dissabte a Mollet del Vallès i corresponent a la jornada 24 de la competició.

Les vallenques han fet molt bon partit dominant tres dels quatre períodes, amb parcials d’11-15,
22-11, 12-17 i 11-15. Cal destacar els cinc triples de les vallenques així com el domini a sota de les cistelles, acompanyat d’una Núria Vilamajor autora de 17 punts.

El CB Valls DIC s’acomiadarà diumenge vinent 5 de maig, a les sis de la tarda, de la seva
afició en el que serà el penúltim partit de la temporada, i ho farà contra l’Espanyol.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins dijous. Que passin una bona jornada festiva de l’1 de maig.

PUBLICITAT