Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 8 de maig.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que el Museu de Valls va acollir aquest dimarts l’acte de donació de l’obra “Homenatge a Gaudí” d’Enric Adserà i Riba.

«Homenatge a Gaudí» és una obra de gran format, de 160 x 200 cm, en la qual hi ha un collage de diversos elements, fotografies, dibuixos, retalls de diari i objectes, enganxats a la superfície de l’obra. Tots ells fan referència a l’obra de Gaudí, que tant va estudiar el seu mestre Cèsar Martinell. De fet l’obra és un homenatge a l’arquitecte reusenc, tal com indica el seu títol, però també un reconeixement a l’arquitecte vallenc.

Adserà, nascut a Cabra del Camp l’any 1939,  és un artista lligat a Valls, a Cabra i a Barberà de la Conca, i viu la major part de l’any a Zaandam (Holanda).

El fons del Museu de Valls ja compta amb diverses obres seves, però amb aquesta nova peça amplia qualitativament la seva representació. Aquestes obres presents al museu ressegueixen bona part de la seva trajectòria, des de l’any 1966 fins l’any 1994.

Parlem de nosaltres. Ràdio Ciutat de Valls participa en una marató solidària. La Xarxa Audiovisual Local (XAL) ha organitzat un programa especial de 12 hores de ràdio, en directe des del carrer, el 17 de maig. Es tracta d’una jornada extraordinària de 9 a 21 h perquè entre totes les ràdios locals adherides a La Xarxa es faci pinya i es posi en valor la feina que es fa i la proximitat entre l’emissora local i la ciutadania. Tot plegat en el marc dels actes de commemoració dels 100 anys de la ràdio a Catalunya. A més, aquesta jornada maratoniana de ràdio en directe tindrà un objectiu solidari coordinat amb el Banc dels Aliments: aconseguir recaptar el màxim de litres de llet possible per distribuir entre famílies en situació de vulnerabilitat.

Així doncs, Ràdio Ciutat de Valls muntarà un estand a la plaça del Blat de 10 a 12 h i emetrà un programa especial amb la col·laboració de Càritas, La Taulada i Creu Roja, entitats a Valls responsables de coordinar la recollida de llet juntament amb el Banc dels Aliments.

Temps per als esports. Us donem a conèixer que un grup de jugadores i jugadors del CB Valls participen voluntàriament en un estudi de la URV i el Centre Tecnològic i d’Investigació Eurecat, a través de la professora i investigadora en Fisioteràpia Tània López, per conèixer la relació entre fatiga i rendiment esportiu, i els marcadors de proteïnes en la saliva i la sang.

Aquestes jugadores i jugadors del CB Valls aporten una petita mostra de saliva i de sang abans i després d’una sessió de preparació física. A més, també són monitoritzats durant un entrenament i, finalment, han d’emplenar un breu qüestionari relacionat amb l’objecte de l’estudi. L’objectiu final d’aquest projecte amb la participació del club de bàsquet de l’Alt Camp és desenvolupar estratègies de millora del joc i de gestió de la fatiga.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT