Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest divendres 24 de maig.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que aquest dijous s’ha donat el tret de sortida a la campanya de les Eleccions Europees se celebraran el diumenge 9 de juny. Des d’aquesta passada mitjanit han començat oficialment els quinze dies durant els quals les diferents formacions que concorren als comicis demanaran el vot.

Tot i estar configurades com unes eleccions amb circumscripció única per a tota Espanya, les diferents formacions que presenten candidats a Catalunya han celebrat els tradicionals actes d’enganxada de cartells.

Tractem una qüestió de Via Pública i Barris. Els Serveis Municipals de Manteniment de Valls estan executant les obres d’ordenació de l’entrada a la ciutat per la carretera del Montblanc, en concret a l’alçada de la cruïlla amb el carrer Creu de Cames.

Aquesta zona és molt transitada a causa de l’afluència de vehicles que accedeixen a Valls per aquesta entrada i de vianants que van al llarg del dia tant a la Creu Roja com a l’Institut Jaume Huguet. Les obres milloraran l’accessibilitat de la carretera entrant i augmentaran l’amplada de les voreres per la seguretat dels vianants.

També es contempla la renovació de l’asfalt i l’enllumenament dels fanals de la rotonda i voltants que passaran a ser led. Les obres compten amb un pressupost de 40.000 euros i s’estima que estaran acabades a finals de juny.

En l’àmbit cultural, destaquem que el Museu Casteller de Catalunya es transformarà en un laboratori amb una nova exposició que descobreix els secrets de la ciència de castells, que ofereix una visió fascinant i innovadora per experimentar la física i l’enginyeria aplicada als castells des d’una perspectiva vivencial.

L’exposició s’estrena aquest divendres 24 de maig en un acte que tindrà com a protagonistes la canalla de la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que seran els primers en visitar-la. De cara a dissabte 25 de maig s’obrirà oficialment al públic.

No perdem de vista els castells perquè hi ha diades per les nostres colles. Dissabte, a les 18 hores, a la plaça Evarist Fàbregas de Reus, hi actua la Colla Vella en el marc de la diada del Pallol acompanyada de la colla local i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

Pel que fa diumenge, a les 11.30 hores, a la plaça de la Fusta de Valls, Memorial Ramon Barrufet organitzat per la Colla Joves amb els Castellers de la Sagrada Família i els Nois de la Torre com a colles convidades.

I en esports, ens fem ressò que la 27a edició del Critèrium Natació Ciutat de Valls va acollir més de 70 participants a la piscina municipal del Fornàs.

La diada, que va tenir lloc el cap de setmana del 18 i 19 de maig, va estar organitzada pel personal tècnic del Patronat Municipal d’Esports.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins dilluns. Que passin un molt cap de setmana.

PUBLICITAT