Valls es prepara per viure una nova festivitat del Corpus Christi, una festa amb més de set-cents anys d’història a la ciutat. La celebració d’enguany tindrà lloc el cap de setmana de l’1 i 2 de juny amb la professó, prevista diumenge al vespre, com a acte central.

PUBLICITAT

Un dels moments més esperat del Corpus d’aquest any serà la presentació de la nova imatge del Gegant de la Porra i la Geganta, els gegants grossos de Valls, en la vigília de la festa. L’acte es durà a terme el dissabte 1 de juny, a les 18.30 hores, a la plaça del Blat. L’estrena comptarà amb l’acompanyament musical del grup de grallers vallenc Els Blu’s i amb la presència del Lladrefaves i la Gegantona. Tot seguit, els gegants lluiran la seva nova indumentària per primera vegada pels carrers de Valls en el tomb de la vigília de Corpus, acompanyats dels nans, seguint el recorregut de costum.

L’endemà, diada de Corpus, durant tot el matí es confeccionaran les típiques catifes florals al llarg del recorregut de la professó, confeccionades per diverses entitats vallenques. A les 18 hores, a l’església arxiprestal de Sant Joan, hi haurà la celebració solemne de l’Eucaristia en honor a la solemnitat del Corpus Christi. En acabar, al voltant de les 19 hores, sortirà la professó de Corpus fins al Santuari del Lledó. Com és de constum, els Nans i els Gegants encapçalaran la marxa, seguits de les banderes de les entitats, els nens i nenes de la primera comunió, i l’Àliga de la Ciutat, que precedeix la Custòdia del Santíssim Sagrament sota el tàlem.

Al pas de la professó per l’església de Sant Antoni, els campaners de Valls faran el toc manual de campanes i la pluja de pètals. Al Pati, hi haurà la pregària i la benedicció, i l’Àliga oferirà el seu ball en honor a l’Eucaristia. Finalment, en acabar la professó al Lledó, els Nans i els Gegants oferiran les seves balladetes per cloure la celebració.

PUBLICITAT