Quants catalans han vist una actuació castellera en directe? Pensen que és una activitat que va a més? I aquestes respostes canvien en funció d’on viuen o a quin partit polític voten? Aquestes són algunes de les preguntes a les que respon l’estudi sobre coneixement i percepció del fet casteller que el Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC) ha realitzat a partir del Baròmetre 1071 del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya i que es presentarà el divendres dia 14 de juny , a les 18.30 hores, al Museu Casteller de Catalunya, a Valls.

PUBLICITAT

Amb aquesta presentació es donarà el tret de sortida a la col·laboració entre el Museu i el CEPAC, en el marc del programa “Cultura Viva” que impulsa l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat, al què pertanyen les dues entitats.

Hi participarà Míriam Mariné, directora del museu, i el treball serà presentat per Miquel Botella, vicepresident del CEPAC, Jordi Muñoz, director del CEO, i Francesc Valls, doctor en Sociologia i responsable de l’anàlisi. L’entrada és lliure.

L’any 2007 la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya va encarregar una gran enquesta sobre el coneixement i la percepció dels castells en la població catalana. Transcorreguts més de 15 anys, des del CEPAC es va considerar que valia la pena actualitzar aquests resultats. Això ha estat possible gràcies a la complicitat del CEO, que va incloure algunes preguntes en aquesta línia en una de les seves enquestes regulars, realitzada la tardor passada.

PUBLICITAT