Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dilluns 3 de juny.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que l’Ajuntament de Valls ha ordenat la paralització immediata de les obres que l’empresa Alstom està executant als terrenys d’Adif de l’entorn de l’estació del ferrocarril, en un àmbit de protecció arqueològica pel Pla d’Ordenació Urbanística.

Els serveis tècnics municipals, després de constatar dijous que s’estaven efectuant unes obres que no s’havien comunicat a l’Ajuntament i que s’estaven utilitzant excavadores i maquinària pesada, han paralitzat els treballs fins que l’actuació no disposi del corresponent seguiment per part d’arqueòlegs.

Els treballs recents efectuats per arqueòlegs de les universitats de Barcelona i Rovira i Virgili en els últims anys a la zona han posat amb major valor aquest jaciment ja que s’ha descobert part de la muralla i del fossat d’una ciutat ibera de 6 hectàrees que podria haver acollit a més de 5.000 habitants.

Els arqueòlegs han descobert diverses bateries de cases i barris amb carrers de gran amplada que es podrien correspondre a una de les ciutats iberes més importants de Catalunya. Les dimensions, ubicació geogràfica i la destrucció violenta que hauria patit a finals del segle III aC durant la Segona Guerra Púnica la converteixen en una ferma candidata a ser la històrica capital ibera coneguda pels historiadors com Kissa o Cissis.

Temps per als castells. El juny ha començat amb energia a les dues colles dels Xiquets de Valls. Ambdues agrupacions han aconseguit passos endavant quan només falten tres setmanes per la festa major de Sant Joan.

Al Vendrell, dissabte a la tarda, la diada de colles campiones del Concurs de Castells va ser testimoni del primer 3de9 amb folre de l’any de la Colla Vella. Els rosats van completar el repertori amb un intent desmuntat de 4de9 amb folre, el 5de8, el 4de8 amb el pilar i el pilar de 7 amb folre.

La Colla Joves, minvada d’efectius, es va anotar el 4de8 carregat, el 3de8, el 2de7 i el pilar de 6.

Els grans protagonistes van ser els Castellers de Vilafranca amb el 2de9 amb folre i manilles, primer castell de gamma extra de la temporada. Els penedesencs van acompanyar-lo de les dues estructures bàsiques de 9 i el pilar de 6.

La colla organitzadora de la diada, els Nens del Vendrell, van sortir de plaça amb el 3de8, el 4de8 i el 2de7.

A la Selva del Camp, diumenge a la tarda, la Colla Joves va completar els primers 4de8 amb el pilar i pilar de 7 amb folre de la temporada. Els del carrer d’en Gassó també van descarregar el 4de8 i el 3de8.

Pel que fa la Colla Jove Xiquets de Tarragona va plantar el millor castell de la tarda a la segona ronda amb el primer 3de9 amb folre del curs. A més, es van anotar el 5de8 i el 4de8.

I un apunt d’esports. Aquest diumenge 9 de juny tindrà lloc la 43a edició de la pujada de Miramar. Ho podeu fer caminant, corrent o en BTT. L’activitat és Pet Friendly i les inscripcions estan obertes a la pàgina web de l’AAEET.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT