Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dilluns 10 de juny.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que Junts per Catalunya ha guanyat les eleccions europees d’aquest diumenge 9 de juny a Valls. Tot i perdre 2.500 vots respecte el 2019, han esdevingut primera força política a la ciutat amb 1.937 vots.

El segon lloc ha estat pel PSC amb 1.787 vots, mentre que ERC-ARA Repúbliques ha estat tercera amb 1.414 vots.

Seguidament, apareix el PP amb 672 vots, VOX amb 422, Comuns amb 259, Podemos amb 152 i S’ha Acabat la Festa amb 133 vots. La desfeta ha tornat a ser per Ciutadans que ha aconseguit només 18 vots.

A la capital de l’Alt Camp, han votat 7.082 persones, xifra que significa un 41,21% de participació.

La Diada 1885 de Tarragona va portar el segon 3de9 amb folre de la temporada de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. A més, els de la camisa rosada van aconseguir que la Plaça del Fòrum fos testimoni per primera vegada d’un castell de 9 pisos.

Seguidament, la Vella  va descarregar el 5de8, el 4de8 amb el pilar i el pilar de 7 amb folre.

Un cop resolta aquesta actuació, els del Portal Nou encaren dues setmanes intenses d’assaig de preparació per la Festa Major de Sant Joan. L’objectiu de la colla dirigida per Manel Urbano és treballar castells de gamma extra, com per exemple, el 5de9 amb folre, el 4de9 amb folre i el pilar, el 2de9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles.

A la mateixa diada, els Xiquets de Tarragona es van anotar el 3de8,  el segon 5de8 de l’any després d’un intent desmuntat i el 4de8.

La Colla Joves Xiquets de Valls va protagonitzar un salt endavant, dissabte a la tarda, en la diada del Pati, amb el primer 3de9 amb folre de l’any, estructura que va arribar a la segona ronda.

A més, els de la camisa vermella van descarregar el 4de8 amb el pilar, el 2de8 amb folre i el pilar de 6.

Un cop feta aquesta actuació, els del carrer d’en Gassó encaren dues setmanes intenses d’assaig de cara a Sant Joan, cita en què no descarten el 2de9 amb folre i manilles i el pilar de 8 amb folre i manilles.

Al Pati, els Moixiganguers d’Igualada es van anotar el 2de8 amb folre, el 4de8 i el 7de7.

Els Castellers de Sants van sortir de plaça amb el 3de8, el 2de8 amb folre i el 4de8.

Pel que fa els Castellers de la Vila de Gràcia van bastir el 2de7, el 4de8 i el 3de8.

I en esports, destaquem que més de 200 participants en la 43ª Pujada a Miramar. Es tracta d’una prova de cursa de fons, bicicleta de muntanya i bicicleta elèctrica que està organitzada per l’AAEET-Secció Muntanya.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT