Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 12 de juny.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts la llei d’amnistia als encausats del procés.  Aquest era el darrer pas administratiu que faltava per permetre l’entrada en vigor la norma, aprovada al Congrés el passat 30 de maig.

Des d’aquest moment, l’aplicació real de l’amnistia queda en mans dels jutges amb causes lligades al procés, que disposen de dos mesos per decidir si l’apliquen o no. En cas de dubte, tenen la possibilitat de plantejar qüestions prejudicials a la justícia europea. Si no opten per aquesta estratagema, els jutges podran dictar “l’aixecament immediat” de les mesures cautelars que pesen contra els investigats, així com l’extinció de les ordres de detenció internacionals i estatals.

En l’àmbit cultural, destaquem que el Museu de Valls encetarà aquest dijous dia 13 el cicle de diàlegs «Tàpies. Art i territori» que està impulsant la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya a tot el país amb motiu del centenari del naixement de l’artista Antoni Tàpies. Aquest cicle que s’enceta a Valls constarà de dotze sessions repartides per museus de tot el país i reunirà 24 especialistes sobre Tàpies, entre crítics d’art i creadors.

El diàleg a Valls tindrà lloc el dijous a les 19.30 hores i serà ja la tercera de les activitats paral·leles que en les últimes setmanes s’han organitzat al voltant de la mostra «Antoni Tàpies. Bronzes intervinguts (1987-1989)», exposada al Museu de Valls des del passat mes de març. En el diàleg artístic d’aquest dijous hi participarà precisament la comissària d’aquesta exposició, Conxita Oliver, en diàleg amb l’escultor Toni Giró.

Un apunt de castells. La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya impulsa un exercici de recopilació de memòria oral de la mà de la Càtedra URV per l’estudi del fet casteller, i amb la complicitat de l’Institut Ramon Muntaner, l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya.

El projecte, titulat “Memòria de castells. Les veus d’una tradició en evolució”, té com a objectiu recollir les històries del fet casteller en veu dels seus protagonistes per salvaguardar el seu testimoni i vivències no documentades.

I acabem amb esports. El primer equip femení del Club Bàsquet Valls de 1a Catalana ha confirmat la continuïtat de les jugadores Irene Jiménez i Ainhoa Morgado. Fa unes setmanes, el tècnic, Albert del Rey, també va anunciar la renovació de Júlia Calafell i Tània Cabré.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT