Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 13 de juny.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que Canteras La Ponderosa, premi Pime de l’Any 2024 de Tarragona.

L’acte, que es va fer aquest dimecres al Museu Casteller de Catalunya, va concedir els accèssits d’Internacionalització, a l’Empresa Olivite Export; Innovació i Digitalització, a Construcciones Metálicas Cerezuela; Formació i Ocupació, a Andreu Manteniment Industrial; i Pime Sostenible a l’empresa Castell d’Or.

Tots els guanyadors concorreran al Premi Nacional Pime de l’Any 2024 a les seves respectives categories.

Més qüestions. La ciutat de Valls també va ser l’escenari aquest dimecres de la Vilaniuada 2024, una gimcana basada en dispositius mòbils amb la voluntat que els més joves coneguin els indrets patrimonials que són més emblemàtics.

Aquesta activitat té l’objectiu de descobrir Valls als alumnes amb eines com la geolocalització o la realitat augmentada.

La cloenda de l’activitat es va celebrar a la plaça de la Torratxa i va comptar amb la participació de l’alcaldessa, Dolors Farré, i la regidora d’Educació, Teresa Rull.

La Vilaniuada vallenca, englobada en el projecte World Mobile City Project, és un exemple clar que l’aprenentatge vital traspassa les parets dels centres educatius per descobrir de manera cooperativa l’entorn més proper de la ciutat i el seu patrimoni social i cultural amb el suport del mòbil.

En l’àmbit cultural, la Unió Anelles de la Flama torna a editar el domàs decoratiu de la Festa Major de Sant Joan que va impulsar l’any 2021.

Arran de la bona acollida de la iniciativa, es torna a posar a la venda la bandera inspirada en l’atractiva imatge gràfica del cartell d’aquella edició, obra del dissenyador Miguel Bustos. De nou, s’ha editat el domàs en tres colors diferents, vermell, groc i blau, perquè cadascú pugui engalanar les finestres i els balcons com més li agradi.

El domàs té un preu de 15 euros i es pot adquirir al local social de la UAF i als comerços de la ciutat que son punt de venda com Moda Roylle, El Safareig, Cistelleria Roca, Teixits Cortès, Floristeria Heura Musa i Calçats Alentorn. També es pot encarregar a través de les xarxes socials de l’entitat.

També ens fem ressò que l’Ajuntament de Valls reforça les activitats i accions de sensibilització aquest estiu ampliant-ne l’abast amb un programa que tindrà el seu tret de sortida amb la celebració de la Festa Major de Sant Joan.

Un dels plats forts de la programació serà la visita d’una caravana lila a les festes majors de Picamoixons i tres barris més de la ciutat.

D’altra banda, s’han previst Marxes per Valls per analitzar l’urbanisme en perspectiva de gènere o xerrades de temàtica feminista a entitats.

Acabem amb un apunt d’esports. Des de dimecres hi ha penjat el cartell de la Marta Galimany al Pavelló Xavi Tondo i Volpini, del Fornàs, en el marc de la campanya “Dones i esport a Valls”.

Aquesta és una campanya contra els estereotips de gènere a l’esport, vol donar valor a l’esport femení i recordar a la grada que l’esport és respecte.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT