Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 27 de juny.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que la portaveu del grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Valls, Rosa Maria Ibarra, ha anunciat aquest dimecres, just abans de la celebració de la sessió plenària ordinària del mes de juny, que renuncia a l’acta de regidora al saló de plens del consistori

Ibarra, que fa unes setmanes va ser nomenada secretària tercera de la Mesa del Parlament de Catalunya, ha assegurat que abandona la política municipal després de disset anys per dedicar-se exclusivament a l’activitat parlamentària.

L’encara regidora socialista ha fet balanç de la seva tasca al consistori. Ha recordat l’etapa en què va formar part del govern municipal, entre 2007 i 2011, com a responsable d’Habitatge i Obres Públiques . També ha fet esment als moments difícils de l’època del Procés, els quals ha qualificat d’irrespirables pels moments de tensió que es van viure.

La renúncia de Rosa Maria Ibarra farà que la número 5 de la llista de les passades eleccions municipals, Assumpció Fernández, qui ja va ser regidora entre 2017 i 2023, ocupi l’escó per completar els quatre representants del grup municipal socialista.

Seguim a la política municipal. La sessió plenària ordinària de l’Ajuntament de Valls d’aquest dimecres 26 de juny ha servit per sotmetre a votació la modificació de crèdit 6/2024 per destinar 420.000 euros en una sèrie de projectes.

Es tracta d’un punt que assigna 280.000 euros a l’edifici de Ca Padró com a futura seu de l’Escola de Música Municipal Robert Gerhard. També es destinen partides per al nou vestuari dels Gegants, la programació estable dels Teatres de Valls del darrer trimestre, promoció de fires i a la Xarxa de Cultura per cobrir els costos de la Festa Major de Sant Joan.

La modificació de crèdit va rebre els vots a favor de l’equip de govern de Junts per Valls i ERC. Els quatre regidors del PSC es van abstenir. Pel que fa CUP i VOX van votar-hi en contra.

En l’àmbit d’Igualtat i Feminismes, l’Antic Convent del Carme acull aquest dijous, a les 12.30 hores, l’acte institucional del 28J, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI + de la Generalitat de Catalunya a Tarragona.

Es tracta d’un acte que inclourà la lectura d’un manifest institucional, la projecció de la campanya audiovisual del 28J i la presentació i actuació a càrrec de la drag queen Titania Lennox.

I en esports, el Club Bàsquet Valls Òptiques Teixidó de Tercera FEB ha fet oficial la marxa de Guillem Fàbregas, escorta que va aterrar l’estiu de 2020 al pavelló Joana Ballart procedent del Club Bàsquet Tarragona.

En la seva darrera temporada com a jugador blanc-i-vermell, Fàbregas ha disputat una mitjana de 24:20 minuts i ha anotat un percentatge de 7,4 punts.

Aquesta marxa se suma a les ja conegudes de Jordi Llagostera, Jordi Barberà i Sisco Moreno. Pel que fa les renovacions, el tècnic, Víctor Neila, seguirà comptant amb Oriol Besora, Oscar Ngomo, Gonzalo Baltà, Raül Neila, Marcus Vinicius i Roger Pérez.

Quant a noves incorporacions, fins al moment el club de la capital de l’Alt Camp ha contractat Ander Garcia Martínez i Artur Alaminos.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT