Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest divendres 28 de juny.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que l’Antic Convent del Carme va acollir aquest dijous l’acte institucional de la Generalitat de Catalunya a Tarragona amb motiu del 28J, Dia Internacional per l’Alliberament LGBTI+.

En el marc de l’acte, els representants d’Orgull Vallenc  van participar en la lectura de l’apartat de reivindicacions del Manifest Institucional.

L’acte va comptar amb la participació de l’alcaldessa, Dolors Farré, la regidora d’Igualtat i Feminismes, Dèbora Fernández, el delegat territorial del Govern a Tarragona, Àngel Xifré, el director general de Polítiques Públiques LGBTI+ de la Generalitat, Xavier Florensa, i altres autoritats i regidors i regidores del consistori.

D’altra banda, la façana de l’edifici de la Casa de la Vila llueix aquest divendres la bandera irisada amb motiu del Dia de l’Orgull LGBTI+.

L’Ajuntament de Valls ja ho té tot a punt perquè a partir de dilluns 1 de juliol entri en funcionament la xarxa de refugis climàtics municipals que enguany comptarà amb 22 espais.

N’hi haurà 7 d’interiors situats en equipaments municipals i 15 en espais exteriors, tant parcs com places i passejos amb ombra. El consistori vallenc trametrà a totes les llars de la ciutat informació detallada sobre la ubicació dels refugis climàtics així com consells d’autoprotecció davant la previsió de la pujada de temperatures de caràcter intens durant els mesos d’estiu.

Els refugis climàtics són equipaments o zones públiques obertes a la ciutadania que, en episodis meteorològics extrems com les onades de calor, ofereixen un espai fresc a aquelles persones que no puguin aconseguir confort climàtic a casa.

La posada en servei de la xarxa de refugis climàtics i la campanya informativa ha estat impulsada per les regidories de Sostenibilitat, Medi Ambient i Medi Natural, Salut i Dependència, Via Pública i Serveis així com Equipaments Municipals de l’Ajuntament.

Temps per als castells. La Colla Joves Xiquets de Valls es desplaçarà a Navarra, aquest cap de setmana per dur a terme diverses actuacions castelleres a Pamplona, capital de Navarra, i a la localitat veïna Uharte, just una setmana abans de San Fermín i dins el marc de festes de la Peñen Egunen (dia de les penyes).

Més de 300 components han sortit divendres al matí i migdia en autobús per participar en les exhibicions previstes per aquest cap de setmana. Se’n esperen dues dissabte i una altra diumenge. La previsió és alçar-hi construccions de 8 i 7 pisos.

No és la primera vegada que la Colla Joves trepitja terres navarreses. Ja ho va fer el 2001 a Villafranca de Navarra i el 2002 a Pamplona.

D’altra banda, els de la camisa vermella, coincidint amb l’estada a Navarra, estrenaran noves samarretes a partir d’una col·laboració que han establert amb la marca Kukuxumusu.

I en esports, la Unió Esportiva Valls continua amb la planificació de la temporada 2024-2025 a la Lliga Elit. En l’apartat de renovacions, l’entitat blanc-i-vermella ha anunciat la continuïtat de Sergi Palau i Sergi Vega, dues peces fonamentals de la darrera campanya.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins dilluns. Que passin un molt bon cap de setmana.

PUBLICITAT