Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 2 de juliol.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que les obres del campanar de l’Església de Sant Joan encaren la recta final. Fa uns quants dies es va començar a retirar la bastida que tapava completament el campanar vallenc. Un procés de treball que es preveu que acabi a finals del mes de juliol.

Els treballs més importants ja s’han conclòs. En primer lloc, s’ha completat la substitució de l’estructura de ferro de finals del segle XIX que era l’original de la seva construcció, per una estructura d’acer inoxidable que permeti unes millors prestacions. Una obra complexa, que s’ha hagut de fer per parts, i que ha requerit uns quants mesos d’obres.

Les obres actuals han estat centrades sobretot en la part més alta del campanar vallenc, la zona que presentava la major part de les patologies. Aquesta actuació no es va dur a terme durant la restauració del campanar dels anys vuitanta. En canvi els treballs fets als finestrals, realitzats l’any 1984, només s’hi ha fet un manteniment perquè estaven en bon estat.

Durant les properes setmanes s’aniran fent simultàniament  les últimes obres pendents a l’interior del campanar i el desmuntatge de la bastida.

Actualment la feina de la Comissió ciutadana per la restauració del campanar s’està centrant en aconseguir el finançament necessari per poder pagar les obres que compten amb l’ajuda de les administracions però no en cobreixen la totalitat. Aquestes obres les realitza l’empresa Rècop, amb un import d’un milió cent-mil euros. Així mateix, la comissió està negociant un crèdit amb les entitats bancàries, per més de mig milió d’euros, per poder fer front a tots els pagaments.

Parlem de senderisme. El Patronat Municipal d’Esports ha convocat aquest dissabte 6 de juliol l’onzena edició de la Caminada Nocturna que tindrà com a al·licient principal poder veure la posta de sol des del cim de Miramar.

L’hora prevista de la sortida serà a 19.45 hores des de Fontscaldes. Els participants enfilaran per darrera la pista poliesportiva fins a trobar el camí asfaltat que puja la muntanya, des d’on agafaran una pista que els conduirà al poble de Miramar.

Tots els que ho desitgin, els quedin ganes i forces, podran arribar fins la Creu de Miramar on podran gaudir, amb una copa de cava d’Adernats, de les vistes de la posta de sol darrera les muntanyes de la Conca de Barberà. Ja de nit s’iniciarà el descens de retorn a Fonstcaldes amb l’ajut de frontals que aniran marcant el camí. En acabar, hi haurà sopar a Fontscaldes.

El preu de la inscripció, que ja es pot formalitzar a la pàgina web del Patronat Municipal d’Esports, és de 15 euros.

I en esports, la Unió Esportiva Valls segueix treballant als despatxos de cara a la confecció de la plantilla de la temporada 2024-2025. En el capítol de renovacions, Gerard Batista “Bati” i Riki de Antonio han signat la vinculació per un curs més.

Amb aquestes dues renovacions, ja són 6 els jugadors que han renovat pel projecte de la UE Valls 2024-2025  que dirigirà des de la banqueta el tècnic tarragoní, Àlex González.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT