Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 4 de juliol.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que la temporada de concerts dels Amics de la Música de Valls i Joventuts Musicals de l’Alt Camp 2023-2024 arriba al final. Aquest divendres 5 de juliol la plaça del Museu Casteller de Catalunya s’estrenarà com a escenari musical amb ‘La Traviata’ de Verdi.

Es tracta d’una de les òperes més famoses inspirada en la tragèdia amorosa de la novel·la d’Alexandre Dumas (fill), ‘La dama de les camèlies’. Una obra que representa l’estil literari del romanticisme de la França de finals del segle XVIII. Se’n farà una versió escenificada per a quatre solistes i piano.

Un muntatge produït pels Amics de la Música de Valls i les Joventuts Musicals de l’Alt Camp i sota la direcció escènica i l’adaptació de Bàrbara Flores i Roger Padullés.

Es tracta d’una proposta que adapta aquesta òpera de referència en espais no convencionals i que també atorga un valor afegit al museu.

El preu de l’entrada general és de 24 euros. Per als Amics del Teatre té un cost de 22 euros i per als socis dels Amics de la Música de Valls és gratuïta.

En l’àmbit educatiu, destaquem que Càritas Arxiprestal de l’Alt Camp i la Fundació Ciutat de Valls, amb la col·laboració de l’Ajuntament (a través de les regidories d’Acció Social i Comunitària, d’Acció Cívica i d’Educació) convoquen una nova edició de les ajudes per a estudis postobligatoris. Enguany s’arribarà a l’onzena convocatòria, resultat del treball conjunt entre entitats del municipi i el consistori vallenc.

El sistema de sol·licitud de beques es realitzarà en convocatòria única en el període comprès entre l’1 i el 26 de juliol i del 2 al 27 de setembre a les oficines de VallsJove (carrer de St. Pere, 2). Aquestes beques tenen per finalitat ajudar econòmicament l’alumnat que realitzi estudis postobligatoris durant el curs 2024/2025, que inclou el Batxillerat i els cicles formatius de grau mitjà i superior.

D’aquesta manera es pretén que cap estudiant de la ciutat quedi exclòs de l’accés a la formació postobligatòria per raons econòmiques en el marc de la igualtat d’oportunitats i de facilitar i millorar la formació de les persones joves com a pas previ al futur procés d’inserció laboral.

Podran presentar-se a la convocatòria les persones joves empadronades a Valls i nascudes a partir de l’1 de gener de 1999, que el curs 2024/25 es matriculin en estudis de batxillerat o formació professional. S’ha ampliat el pressupost fins a arribar als 15.000 euros i se’n podran beneficiar una cinquantena d’alumnes entre 200 i 250 euros per rebre la seva formació.

Acabem amb un apunt d’esports. La Unió Esportiva Valls de futbol ha presentat tres fitxatges més de cara a la temporada 2024-2025 a la Lliga Elit. Es tracta dels migcampistes Erik Barrosso i Matty i el porter Dani Fernández. Són tres incorporacions que se sumen a les de Joan Domingo i Adrià Suárez, presentades la setmana passada.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT