Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest divendres 5 de juliol.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que el Museu Casteller de Catalunya estrena aquest divendres les noves audioguies multilingües que enriquiran l’experiència dels visitants.

Aquesta nova eina permetrà als usuaris explorar el museu i aprofundir en la història i tradicions a través d’una visita autoguiada en set idiomes diferents: català, castellà, anglès, francès, italià, alemany i portuguès.

Les noves audioguies han estat dissenyades amb l’objectiu de proporcionar una experiència immersiva i educativa a tots els visitants, independentment de la seva llengua d’origen. La iniciativa ofereix una narració detallada i atractiva dels diferents espais i exposicions del museu, permetent als visitants comprendre millor la importància cultural i històrica dels castells, així com les tècniques i valors que hi ha darrere d’aquesta tradició única.

Les audioguies estan disponibles a la recepció del museu i es poden llogar per un preu de 3 euros. Els visitants també tenen l’opció d’adquirir un codi QR que permet fer una visita guiada amb el seu propi telèfon mòbil i que es pot fer servir un cop finalitza la visita al museu per tal d’ampliar els coneixements. 

Més castells. El juliol comença amb força a les dues colles dels Xiquets de Valls amb presència a les diades del Museu Casteller i Cornudella de Montsant.

Ambdues colles actuen dissabte. A Cornudella de Montsant, a plaça de la Vila, a partir de les 18 hores, serà el torn d’una Colla Vella que espera, com a mínim, rodar les construccions de 8 pisos. Els del Portal Nou estaran acompanyats de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serrallo i els Brivalls de Cornudella.

Mitja hora després, a la plaça Pere Català i Roca, a l’entorn del Museu Casteller de Catalunya, s’hi donarà cita la Colla Joves. Després d’una estada de tres dies a Pamplona, els de la camisa vermella aspiren a portar-hi el 3de9 amb folre. També aprofitaran per consolidar les estructures de 8 pisos i el pilar de mèrit. La diada vallenca comptarà amb els Castellers d’Altafulla i la Colla Castellera de Figueres com a agrupacions convidades.

Tractem la música. Figa Flawas ha publicat aquest dijous ‘La Marina sta morena’ (Halley Records), un single estiuenc que parla d’una història d’amor fugaç a la Costa Daurada. El duet de Valls proposa una melodia que s’emmarca en un escenari de mar, platja, sal i estiu. Abans de la seva publicació, el tema ja ha estat viral a les xarxes socials, ja que Figa Flawas va publicar un vídeo ballant el fragment de la tornada.

El grup ofereix aquest 2024 una norantena de concerts. Entre les cites més destacades, Pep Velasco i Xavi Cartanyà actuaran a El Tingladu, Canet Rock, Cruïlla, l’Acústica o el Festival de la Porta Ferrada. El videoclip del tema ‘La Marina sta morena’ l’ha dirigit Liam D, que també es va encarregar de ‘4 kissus’, una de les darreres cançons del grup, inclosa dins el disc ‘La calçotada’. 

I un apunt breu d’esports. La Unió Esportiva Valls ha confirmat la continuïtat d’Albert Rabassó i Ramon Nicolau de cara a la temporada 2024-2025 a la Lliga Elit. Fins al moment, l’entitat blanc-i-vermella ha fitxat 5 jugadors i n’ha renovat 8.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins dilluns. Que passin un molt bon cap de setmana.

PUBLICITAT