Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest divendres 19 de juliol.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que l’Ajuntament de Valls ha programat obres a prop de 60 carrers i espais públics amb una inversió que arribarà enguany als 2,4 milions d’euros.

En primer lloc, s’asfaltaran un total de 10 vies públiques i s’ha previst continuar estenent la tecnologia led per modernitzar l’enllumenat a 35 carrers més.

Aquest 2024 el barri Nou Miramar ha estrenat ja parc infantil i Sant Josep Obrer un parc de Salut, mentre que els propers projectes en espais lliures seran la nova zona infantil de Santa Magdalena i la instal·lació de tendals al parc del Vilar.

Al polígon la inversió serà de 530.000 euros i inclou l’asfaltat de la carretera del Pla i completar la modernització de l’enllumenat a tota la zona industrial.

Finalment, la Generalitat executarà la millora de les entrades de Valls per les carreteres d’Alcover i Picamoixons que passaran a ser plenament urbanes i municipals.

Canviem de qüestió. Som en onada de calor. L’Ajuntament de Valls ja ha posat en funcionament la xarxa de refugis climàtics municipals que enguany comptarà amb 22 espais.

N’hi ha 7 d’interiors situats en equipaments municipals i 15 en espais exteriors, tant parcs com places i passejos amb ombra. El consistori vallenc trametrà a totes les llars de la ciutat informació detallada sobre la ubicació dels refugis climàtics així com consells d’autoprotecció davant la previsió de la pujada de temperatures de caràcter intens durant els mesos d’estiu.

Els refugis climàtics són equipaments o zones públiques obertes a la ciutadania que, en episodis meteorològics extrems com les onades de calor, ofereixen un espai fresc a aquelles persones que no puguin aconseguir confort climàtic a casa.

La posada en servei de la xarxa de refugis climàtics i la campanya informativa ha estat impulsada per les regidories de Sostenibilitat, Medi Ambient i Medi Natural, Salut i Dependència, Via Pública i Serveis així com Equipaments Municipals de l’Ajuntament.

I en esports, El Sant Maure serà el primer rival de la Unió Esportiva Valls a la Lliga Elit. El primer compromís oficial dels blancs-i-vermells a la màxima competició de la Federació Catalana de Futbol serà el proper diumenge 22 de setembre a l’estadi del Vilar.

Després del Sant Maure, el conjunt de la capital de l’Alt Camp visitarà diumenge 29 de setembre el Castelldefels, equip que l’any passat jugava a 3ª RFEF. A partir d’aquí 28 jornades més d’una competició de 16 equips que acomiadaran el 17 de maig, a casa, contra el Figueres.

El retorn de l’extècnic, Manel Cazorla, a l’estadi del Vilar, serà el proper 24 de novembre amb el derbi que enfrontarà als vallencs amb la Pobla de Mafumet. El partit de tornada està previst pel 6 d’abril.

La UE Valls i la Pobla de Mafumet seran els únics representants de la demarcació de Tarragona, mentre que la Rapitenca representarà les Terres de l’Ebre. Els altres tretze equips de la Lliga Elit se’ls repartiran Girona amb tres representants (Figueres, Lloret i Palamós) i Barcelona amb deu  (Castelldefels, Horta, Vic, Can Vidalet, Rubí, Vilanova, Vilafranca, Manlleu, Sant Maure i Atlètic Sant Just).

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i ens acomiadem fins al setembre. Que passin un bon estiu!

PUBLICITAT