Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 5 de setembre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que l’aixecadora de la Colla Vella dels Xiquets de Valls ingressada des de divendres a l’Hospital de Sant Joan Déu per la caiguda del 4de9 sense folre a la diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès ha rebut aquest dimecres l’alta mèdica.

La família de l’aixecadora, la Colla Vella i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya han donat a conèixer a través d’un comunicat que la Mia ja ha rebut l’alta mèdica i es troba  a casa.

Les tres parts han fet arribar conjuntament l’agraïment als professionals sanitaris per l’evolució tan positiva i ràpida que ha tingut des de la caiguda del passat divendres 30 d’agost a la diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès.

Després d’un període de recuperació a l’Hospital de Sant Joan de Déu, on va ser traslladada primer a la Unitat de Cures Intensives i posteriorment a la planta, l’aixecadora dels de la camisa rosada acabarà la recuperació al seu domicili. A més, l’equip mèdic que la tracta no espera seqüeles a llarg termini.

Finalment, la família, la Colla Vella i la Coordinadora han volgut fer arribar l’agraïment profund a totes les persones, entitats i institucions que han transmès mostres de suport i afecte en aquests dies.

Seguim amb els castells. Món Casteller · Museu Casteller de Catalunya celebrarà el seu primer any amb una programació especial oberta a tot el públic que arrencarà el proper divendres dia 6 i s’allargarà fins a la Diada Nacional de l’11 de setembre.

Així, per commemorar el primer any de l’obertura del museu s’han organitzat visites guiades especials, activitats infantils amb l’inflable casteller així com un concert vermut, diumenge a partir de dos quarts de dotze del migdia, que comptarà amb la participació dels grups de grallers de la Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Aquestes són les activitats del Museu Casteller de Catalunya que va obrir portes l’any 2023 i que s’ha aixecat amb l’impuls de l’Ajuntament de Valls, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

El projecte ha permès crear un centre museístic, d’experiències singular i innovador al cor del Centre Històric i a tocar de l’emblemàtica plaça del Blat, Km0 del fet casteller.

El Centre Cívic de Valls comença aquest nou curs 2024-2025 amb quasi una cinquantena de propostes per a diversos públics, des d’infants fins a gent gran.

Amb aquest, el Centre Cívic arriba al seu dotzè curs des del seu actual emplaçament a la Biblioteca Carles Cardó, amb més de 500 activitats programades al llarg d’aquests anys i l’assistència i participació de milers de persones.

En total, la programació d’aquest trimestre compta amb 47 propostes, entre les quals destaquen cursos, activitats i espectacles infantils. Com a novetat, hi apareix el Minicivic, els contes infernals o la setmana de la ciència.

El període d’inscripcions va començar dimecres 4 de setembre per a les activitats destinades al col·lectiu de la gent gran i el 9 de setembre per a la resta.

I acabem amb esports. Les regidories d’Esports i Acció Social i Comunitària desenvolupen el Mou-te, un programa d’activitat física per a persones grans als Parcs de Salut de Valls. La finalitat és mantenir el to físic i millorar l’estat d’ànim, tot passant una bona estona en companyia. S’adreça a persones a partir de 64 anys.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT