Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 1 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que a partir d’aquest dimarts augmenta la freqüència ferroviària a Valls. Els trens de les línies R-14 i R-15 que connecten Reus amb Barcelona modifiquen el recorregut.

Els de la R-14 es desvien per l’estació de la Plana Picamoixons i els de la R-15 per Valls, fet que augmenta el temps de viatge.

A Valls, s’hi aturen des d’avui un total de 14 trens: 7 d’anada i 7 de tornada. Aquest matí, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, s’ha desplaçat a l’estació del ferrocarril per comprovar com ha anat l’operativa. El primer tren, procedent de Reus, s’ha aturat a Valls quan faltaven quatre minuts per les 6 del matí, mentre que el segon procedent de Barcelona-Sants ha arribat a les 8.26 hores. No hi hagut incidències remarcables.

A la capital de l’Alt Camp, esperen que la freqüència de pas de trens de passatgers es mantingui més enllà dels cinc mesos que durin les obres del túnel de Roda de Berà. D’altra banda, mostren preocupació pels trens de mercaderies, especialment les perilloses. Es preveu que efectuïn un itinerari de 8 quilometres pel terme municipal, tres dels quals són a tocar de zones residencials i barris densament poblats.

En l’àmbit d’Habitatge, destaquem que l’Ajuntament de Valls ha obert una nova línia de subvencions per incentivar que joves i famílies fins als 40 anys s’instal·lin al Centre Històric.

Rebran les ajudes la totalitat de les despeses que es derivin de la propietat de l’habitatge com ara l’IBI o el rebut de la comunitat de veïns. Els sol·licitants s’hi podran acollir any rere any fins que complexin els 40 anys. El termini finalitza el 25 de novembre.

La nova línia se suma als incentius fiscals ja consolidats de bonificació del 95% de l’impost d’obres al Centre Històric i als ajuts per rehabilitació d’edificis.

Parlem de Cultura. El proper divendres 4 d’octubre es donarà el tret de sortida a un nou curs de sardanes de la Unió Anelles de la Flama, una iniciativa que s’impulsa des del Foment de la Sardana des de l’any 2019. El curs és gratuït i està destinat a persones de totes les edats i nivells.

Les sessions es faran cada divendres al local social de la UAF, de 20.15 a 21.15 h. Les inscripcions al curs es poden fer presencialment els divendres, al local social, en el mateix horari de curs.

I en esports, a Primera Catalana Femenina, el CB Valls DIC ha perdut aquest diumenge passat a la pista del Manresa per un resultat de 63-47. El fet és que les vallenques no  tingut cap d’opció, davant del, possiblement, millor equip de la categoria. 

Malgrat que tots els parcials han caigut a la banda de les del Bages, les noies de l’Albert del Rey han competit bé durant bona part del partit, tret d’un tercer període que, amb un parcial de 18-5 acabava fent insalvable la distància a l’electrònic.

El CB Valls DIC ja pensa en el derbi territorial que es jugarà dissabte vinent a la capital de l’Alt Camp contra el CB Tarragona. El club vallenc fa una crida a l’afició a assisitir al Joana Ballart per donar suport a l’equip, davant de l’etern rival i en el que promet ser un dels partits més interessants de la temporada. El partit es jugarà dissabte a les 18 hores.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins  demà.

PUBLICITAT