Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dilluns 7 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos la sort diferent de les dues colles dels Xiquets de Valls al Concurs de Castells. Vella segona i Joves quarta. Les dues colles dels Xiquets de Valls no es van poder adjudicar el 29è Concurs de Castells de Tarragona. Els Castellers de Vilafranca, vencedors de l’edició del 2022, van revalidar el títol.

Els penedesencs van necessitar cinc rondes per imposar-se. Van descarregar el 3de10 amb folre i manilles, però a la segona ronda arribava un intent desmuntat de 9de9 amb folre. Tot seguit, van assegurar punts amb el 4de9 amb folre i el pilar carregat. A la quarta ronda van carregar el segon 9de9 amb folre del seu historial amb tres enxanetes. Per confirmar la victòria a la TAP van coronar el 4de10 amb folre i manilles.

La Colla Vella, segona classificada, va anar a totes a Tarragona. A la primera ronda van descarregar el 4de9 sense folre. Tot seguit, feien un intent de 4de10 amb folre i manilles. De la mateixa manera que els verds van assegurar punts a la tercera ronda amb el 4de9 amb folre i el pilar carregat. A la quarta ronda van carregar el 4de10 amb folre i manilles. Podrien haver intentat el 3de9 sense folre a la cinquena ronda per mirar d’atrapar els verds. Tot i això, el seny del cap de colla, Manel Urbano, farà els rosats tinguin l’oportunitat de millorar els seus registres a la diada de Santa Úrsula del proper 27 d’octubre.

La Jove de Tarragona, que fins al final de la tercera ronda liderava la competició, va fer un Concurs de somni amb el 2de9 amb folre i manilles, el segon 3de10 amb folre i manilles de la seva història i el 5de9 amb folre carregat.

En canvi, la Joves de Valls, quarta classificada, va tenir una sortida conservadora amb el pilar de 8 amb folre i manilles, però a la segona ronda va deixar a mitges el 2de8 net. A la tercera i quarta ronda va buscar l’encert amb el 3de10 amb folre i manilles, però ambdues temptatives van acabar amb intent. Van finalitzar la seva participació amb el 3de9 amb folre.

De la resta de colles destacar la primera tripleta màgica dels Moixiganguers d’Igualada, el 2de9 amb folre i manilles dels Capgrossos de Mataró, els 4d9 amb folre de Nens del Vendrell, Castellers de Sants i Castellers de Barcelona; el 3de9 amb folre dels Xiquets de Reus; el 4de9 amb folre carregat dels Xiquets de Tarragona i el primer 5de8 de l’any dels Marrecs de Salt.

Un 29è  Concurs de Castells amb emoció i estratègia fins al final. I també excessiu de durada: més de 7 hores.

En l’àmbit de Participació, destaquem que aquest dilluns comença el període de votacions dels Pressupostos Participatius. La ciutadania podrà escollir fins el 27 d’octubre entre 29 propostes socials i mediambientals.

I en esports, a la Lliga Elit de futbol empat a 1 de la Unió Esportiva Valls a casa contra l’Atlètic Sant Just. Un cop haver disputat tres partits, els blancs-i-vermells són penúltims amb 2 punts. El proper enfrontament serà dissabte, a partir de les 16 hores, davant el Vic, segon classificat.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT