Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 9 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que l’Ajuntament de Valls i Adif han acordat realitzar de manera imminent un estudi sobre l’impacte acústic a la línia ferroviària al seu pas pels nuclis urbans de la ciutat.

L’estudi acústic va ser el principal acord de la reunió mantinguda aquest dilluns entre l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, i el president d’Adif, Luis Pedro Marco. Un cop elaborat, es podran determinar les mesures per reduir les molèsties per sorolls ocasionades per l’increment del pas de trens de mercaderies per la capital de l’Alt Camp.

A més, Adif va confirmar que el pas d’aquests es normalitzarà un cop s’acabin les obres del túnel de Roda de Berà.  Una decisió que ha satisfet a la batllessa vallenca.

L’estat de l’estació de trens de Valls i l’habilitació d’un aparcament de vehicles als terrenys adjacents van ser altres punts de la reunió.

Seguim fent-nos ressò que l’Ajuntament de Valls posarà en marxa aquest mes d’octubre diferents accions de promoció de la igualtat i de relacions lliures a escoles i instituts.

Els tallers relacionats amb Igualtat i Educació s’oferiran a 1.200 alumnes. N’hi haurà d’educació afectivo-social, de prevenció de bullying i de masculinitats igualitàries.

Una altra acció que cal destacar és l’anomenada Taula de Coeducació, espai on participen docents referents de gènere, igualtat o valors dels centres de secundària del municipi així com personal tècnic d’Educació i d’Igualtat de l’Ajuntament de Valls.

L’objectiu d’aquest espai és compartir les iniciatives que cada centre d’educació de secundària duu a terme en relació a la promoció de la igualtat, la diversitat de gènere i la prevenció de les violències masclistes i fer propostes conjuntes.

Finalment, també es convocarà la desena edició dels Premis Dolors Vives i Rodon amb la finalitat d’incorporar la perspectiva de gènere en actuacions de formació i recerca o sensibilització.

Més qüestions. La regidoria d’Acció Social i Comunitària treballa per fomentar la participació activa i la inclusió social del col·lectiu de la gent gran, posant l’accent en les capacitats de les persones.

Aquest dimarts s’ha dut a terme una activitat intergeneracional entre el veïnat de barri de l’Alt Camp i alumnat de 3er d’ESO del Col·legi Claret. Les persones grans del barri han estat treballant els jocs de la seva infantesa i han preparat una activitat per als i les joves del Claret per tal que coneguin els jocs tradicionals d’altres èpoques.

Cada dimarts, l’alumnat del Claret durà a terme aquestes trobades amb el veïnat del barri de l’Alt Camp dins del marc de les activitats de dinamització i potenciació de xarxes de barri de la ciutat.

I acabem amb un apunt d’esports. Al grup 16 de  Tercera Catalana de futbol destaquem que l’Atlètic de Valls es va imposar per 5 a 0 al Calafell en partit corresponent a la tercera jornada. Els de l’Alt Camp comparteixen liderat amb l’Escola de Sant Pere i Sant Pau. Precisament, el proper compromís serà dissabte, a les 19 hores, davant l’equip tarragoní.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT