Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 17 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que l’Ajuntament de Valls ha presentat la nova experiència turística que permetrà contemplar les vistes singulars de les postes de sol sobre la ciutat i tot el Camp de Tarragona des del campanar de l’Església de Sant Joan.

El primer dia d’aquesta experiència singular des de 74 metres d’alçada serà dissabte 19 d’octubre i tindrà una periodicitat mensual.

La proposta inclou una visita guiada per descobrir la història d’aquest monument declarat Bé Cultural d’Interès Nacional i que estat restaurat enguany. En acabar, els assistents podran gaudir d’una copa de vi gentilesa dels cellers de la DO Tarragona i una degustació de productes d’establiments d’alimentació de Valls.

També ens fem ressò que la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i Repsol han renovat aquest dimecres l’acord de col·laboració. Una de les novetats que s’ha introduït és el projecte de digitalització de l’Enciclopèdia Castellera per fer-la accessible i consultable a la web de la Coordinadora.

El procés de digitalització de l’Enciclopèdia Castellera, que consta d’un total de vuit volums, està previst que es desenvolupi per fases i finalitzi el 2026. 

El conveni entre la Coordinadora de Colles Castelleres i Repsol, vigent des del 2012, té la voluntat de promoure els castells i els seus valors.

I en esports, Valls celebrarà el proper diumenge dia 27 d’octubre a partir de les 10h la Cursa Popular de Santa Úrsula, un dels grans esdeveniments esportius que organitza el Patronat Municipal d’Esports. La cursa, que enguany complirà la seva 42a edició, és tota una festa ciutadana i esportiva que reuneix atletes de competició però que també ha sabut potenciar la participació de petits i grans. L’organització espera superar els 900 participants.

La cursa és una celebració esportiva que coincideix amb la Fira de Santa Úrsula i compta amb la participació de l’alumnat de les escoles i instituts de la ciutat a més de la col·laboració directa de clubs esportius com el Fornàs Atlètic Club de Valls i l’Alt Camp, la Secció Ciclista del CB Valls, BTT Valls i Alt Camp i la Secció d’atletisme de l’AAEET.

En la present edició, el Pati serà el punt de sortida i arribada de la cursa amb un recorregut aproximat de 3,5 quilòmetres pels carrers i places del Centre Històric. Seguint amb la iniciativa impulsada des de l’any passat, serà una cursa inclusiva, en un projecte fruit de la col·laboració entre el Patronat d’Esports, el Pla d’Acció Comunitària Inclusiva (PLACI) de l’Ajuntament de Valls i la Fundació Ginac. Així doncs, el circuït estarà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i serà apte per a cadires de rodes.

La inscripció a la cursa es pot efectuar aquests dies a les escoles i instituts de Valls, al Patronat Municipal d’Esports o bé, una hora abans de la cursa, al Pati on s’habilitaran quatre punts d’atenció als participants. Tanmateix les inscripcions també es podran realitzar per internet a la pàgina web del Patronat d’Esports.

Al final de la cursa, es lliuraran els obsequis i guardons, en concret al/la participant més gran i al/la més petit i es sortejarà material esportiu. Totes les persones que hi participin podran gaudir d’un avituallament al finalitzar la cursa gentilesa de bonÀrea. I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT