Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 22 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que el Grup del Teatre Principal protagonitza una de les grans novetats de la temporada de tardor dels Teatres de Valls amb l’obra “8 dones”.

Des de fa mesos el GTP treballa en la producció i els assajos d’una nova producció pròpia que es representarà els dies 25 i 26 d’octubre coincidint amb la Fira de Santa Úrsula.

“8 dones”, de Robert Thomas, és un muntatge amb segell femení que transcorre en una casa pairal de la burgesia francesa dels anys 50 del segle passat. Combina l’humor i la tragèdia. A més, té un final que no deixarà indiferent a ningú. D’altra banda, el cartell de l’obra presenta altes dosis d’intriga amb la pregunta qui és l’assassina?.

“8 dones” completa l’oferta anual del Grup del Teatre Principal amb les representacions dels Pastorets Principals per Nadal, el Ball de Vells per la festa major de Sant Joan o l’Escape Room.

Més cultura. El Museu de Valls inaugura aquest divendres 25 d’octubre l’exposició «Pintura sin ‘ismos’», que evoca als pintors figuratius de meitats dels anys cinquanta del segle XX a Catalunya, especialment els artistes de la coneguda Sala Parés.

Noms com Pere Pruna, Josep de Togores Josep Mompou, Mallol Suazo, Alfred Sisquella o Manuel Humbert, entre d’altres, es podran contemplar en una exposició que romandrà oberta fins el 25 de gener.

El conjunt de la mostra recull una quarantena d’obres provinents de la col·lecció del propi Museu de Valls, però també del Museu d’Art de Cerdanyola, el Museu Deu i el Museu Pau Casals, ambdós del Vendrell, la Col·lecció d’Art Banc Sabadell, així com col·leccionistes particulars.

Dels actes de la programació de la Fira de Santa Úrsula d’aquest dimarts destaquem que el Museu Casteller de Catalunya acull, a partir de les 20 hores, la conferència La Muixeranga Els Negrets de l’Alcúdia a càrrec de l’historiador Joan Bofarull.

S’explicarà la seva relació amb Valls i amb l’origen dels castells. A més, s’escoltarà la seva cançó i una altra de semblant escrita per un vallenc fa més de 140 anys.

I en esports, ens fem ressò que a primera categoria femenina de bàsquet, el CB Valls DIC es va imposar còmodament aquest dissabte al CE Xamba, en el partit corresponent a la cinquena jornada de lliga per  67-43.

El partit no va tenir massa història, ja que la superioritat sobre el parquet del Joana Ballart de les noies de l’Albert del Rey es va veure des del primer minut de partit, tant ofensivament com defensivament. Les vallenques van estar  molt còmodes, practicant un joc  col·lectiu molt efectiu, trobant fàcilment les línies de passada i  cercant sempre la millor opció per finalitzar les jugades. Pel que fa als parcials: 20-9, 20-8, 16-15 i 11-11.

El CB Valls DIC, amb un balanç de tres victòries i dues derrotes en aquest inici de temporada, visitarà el pròxim cap de setmana la pista del Reus Ploms Salle, rival directe a la taula, i ho farà amb la intenció de seguir escalant posicions a la classificació.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT