Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 23 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que Valls dona el tret de sortida a la campanya promocional de la 43a Gran Festa de la Calçotada. Aquesta, organitzada per la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, tindrà lloc el diumenge 26 de gener del 2025.

A l’espera de tancar el programa d’actes definitiu, des de l’organització s’ha anunciat que hi ha la previsió de repartir 3.500 degustacions de calçots i que l’aparcament de la Cooperativa Agrícola tornarà a ser el principal punt per fer els tastos.

Tot i que no s’ha volgut donar una xifra exacta de quants calçots es consumiran, des de l’IGP Calçot de Valls auguren una bona temporada per les bones condicions climatològiques que s’han donat en els darrers mesos.

La Gran Festa de la Calçotada 2025 té Europastry, Castell d’Or i Salses Fruits com a patrocinadors. També compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Valls.

En l’àmbit d’Acció Social i Comunitària, destaquem que l’Ajuntament de Valls activa el projecte Xarxa de Barris com a nova proposta d’Acció Comunitària i Inclusiva de Valls.

L’experiència arrenca als tres barris de la zona sud de la ciutat -Mas Clariana, Santa Magdalena i Comarques- que organitzen tallers conjunts i preparen ja una biblioteca compartida, concerts, xerrades i excursions, entre d’altres activitats.

El projecte també s’ha iniciat al Centre Històric i es treballa en estendre-ho aviat a barris com Santa Gemma i Alt Camp, a les pedanies de Fontscaldes i Masmolets o a l’EMD de Picamoixons.

Anem al programa de la Fira de Santa Úrsula. A banda dels assajos de les dues colles dels Xiquets de Valls, aquest dimecres, a les 17 hores, 18.30 hores i les 20 hores, al Museu Casteller, hi haurà l’actuació de màgia de prop amb Jordi Caps.  A les 17.30 hores serà el torn de la cercavila de tabals des del local de la Unió Anelles de la Flama. Mitja hora després, a la plaça Pilar Prim, es faran els contacontes infernals amb el Ball de Diables de Valls.

Els actes del dia finalitzaran, a les 19.30 hores,  a l’Institut d’Estudis Vallencs, amb la presentació del llibre de Vulnerables a Poderosos. L’Apassionant lluita de la humanitat per la salut i la vida, de Jordi Varela. A banda del mateix Varela, el col·loqui comptarà amb el doctor Anton Cartanyà i Benet.

I dos apunts d’esports. Comencem al grup 16 de Tercera Catalana de futbol amb la derrota de l’Atlètic de Valls a casa per 2 a 1 davant el Montblanc. Una vegada s’han disputat cinc jornades, els de l’Alt Camp es troben a la sisena posició de la taula classificatòria amb 10 punts. El proper enfrontament serà dissabte, a les 17 hores, al camp del Sant Jaume dels Domenys, tercer classificat amb 12 punts.

També us recordem que aquest diumenge 27 d’octubre hi ha prevista la 42a edició de la Cursa de la Fira de Santa Úrsula. Un esdeveniment esportiu familiar i no competitiu. A més, tindrà un component inclusiu, amb serveis i distàncies especials. Les inscripcions es poden tramitar als centres educatius, Centre Esportiu Municipal El Fornàs o a partir d’una hora abans de la sortida de la cursa.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT