Després del primer curs sobre la Cultura Popular com element de conflicte, la Universitat Popular de l’Alt Camp ha començat el seu segon curs amb una programació que convida a la reflexió i al debat col·lectiu sobre la transició ecosocial i les lluites mediambientals sota el títol Més enllà del col·lapse aquest cicle de xerrades i sessions de treball tindrà lloc als baixos de la Cooperativa d’Habitatges La Titaranya a Valls.
La primera sessió que porta per títol Comunalismes en acció reptes i oportunitats es durà a terme el pròxim 6 de març a les 19 h i comptarà amb la participació de Claudio Cattaneo de l’associació Research and Degrowth.
La segona sessió d’aquest curs serà el 12 de març a les 19 h i girarà entorn la vinculació de la lluita feminista amb la transició ecosocial. Aquesta portarà per titol Com enfortir la lluita climàtica des de l’ecofeminisme amb Joana Bregolat, activista ecofeminista i investigadora de l’Observatori del Deute en la Globalització i Margalida Ramis activista ecofeminista i membre del Grup Balear d’Ornitologia i Defensa de la Naturalesa.
El 20 de març a les 19 h es durà a terme la tercera sessió sobre com Imaginar futurs desitjables, Pobles en transició amb Annaïs Sastre, dinamitzadora d’horts socials i en projectes contra el malbaratament alimentari i sòcia treballadora de la cooperativa Arran de Terra i Vanessa Freixa il·lustradora catalana i activista a favor de la sobirania alimentària.
Finalment el dia 28 de març a les 11 h hi haurà la última sessió d’aquest cicle que porta per títol Desbordem imaginaris:l’ecologisme, organitzat per l’IDRA amb Helios Escalantes, membre d’Ecologistes en Acció, Gisela Torrents col·laboradora de l’observatori DESCA i Rubén Martínez membre de l’Institut de Recerca Urbana de Barcelona.
Aquest segon curs pretén generar espais de trobada i intercanvi d’idees per afrontar col·lectivament els reptes de la crisi ecosocial. La UPAC reafirma així el seu compromís amb la construcció d’un coneixement crític i arrelat al territori.
Totes les inscripcions son gratuïtes i es poden fer a través de la plataforma sense ànim de lucre per la gestió d’entrades per esdeveniments Ticketic