Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 30 de maig.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que El Pius Hospital i l’Editorial Gavarres, amb la col·laboració de la plataforma Valls per la Llengua, organitzen conjuntament l’acte de presentació a Valls del llibre “Ensenya’m la llengua” del doctor Antoni Beltran. Tindrà lloc aquest dijous 30 de maig, a les 19 hores, a la sala d’actes de la Biblioteca Carles Cardó.

En el pròleg d’Ensenya’m la llengua”, l’escriptor Màrius Serra destaca que “aquesta és una obra única i molt oportuna, sobretot en un moment en què s’incorporen al nostre estressat sistema sanitari molts professionals que no tenen el català com a llengua materna i que es poden trobar amb pacients que expressen els seus mals amb paraules de baixa freqüència d’aparició en els escrits mèdics que coneixen”.

Antoni Beltran estarà acompanyat per Anton Cartanyà, en l’actualitat metge jubilat però que durant molts anys ha estat doctor al Pius Hospital de Valls.

Antoni Beltran, nascut a Matadepera l’any 1965, és Llicenciat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (Hospital de Sant Pau), especialista en Medicina Interna i en Medicina Familiar Comunitària, va ser metge internista a l’Hospital Sant Joan de Reus i també metge de capçalera a la comarca de l’Alt Camp, en concret a les localitats de Puigpelat i Alió. Des de fa més de tres dècades exerceix de metge d’atenció primària com a geriatre a Sant Feliu de Guíxols.

Temps per als esports. La Unió Esportiva Valls ja té substitut de Manel Cazorla a la banqueta per la temporada 2024-2025 a la Lliga Elit. Es tracta del tarragoní Àlex González, provinent del Catllar de 1a Catalana, equip amb qui enguany ha aconseguit la permanència.

González, de 38 anys, aterra al Vilar amb la prioritat de consolidar l’equip a la Lliga Elit i amb una clara aposta pel futbol ofensiu.

A banda de dues etapes al Catllar, el nou tècnic del conjunt de la capital de l’Alt Camp també ha estat al capdavant de la Pobla Mafumet B, el Jesús i Maria i el Tortosa.

La directiva de la UE Valls, presidida per Francesc Martí, es mostra il·lusionada per un nou projecte liderat per un entrenador jove i que arriba al club amb l’objectiu de millorar els registres.

I en bàsquet, el Club Bàsquet Valls incorpora al seu primer equip masculí de Tercera FEB (antiga EBA), el jove jugador Ander Garcia Martínez.

Ander Garcia prové del Club Bàsquet Tarragona, va néixer el 4 de setembre de 2003, per tant, encara no ha fet els 21 anys, i ocupa la posició d’ala-pivot.

Va començar a jugar a bàsquet a la Salle Tarragona, on ha passat gairebé tota la seva etapa formativa. Ja com a jugador de categoria júnior va marxar al CB Tarragona per jugar a Preferent A. Les últimes tres temporades ha jugat a Copa Catalunya, tot i que ha entrat en la dinàmica del primer equip disputant alguns minuts a lliga EBA i fent el seu debut la temporada passada a LEB Plata.

Es tracta del segon fitxatge del conjunt de la capital de l’Alt Camp després que la setmana passada s’anunciés el retorn del pivot David Loras.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT