Foto: ACN

Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU 2024) han arrencat aquest dimarts amb 4.035 estudiants a la demarcació de Tarragona. Són 140 alumnes més respecte l’any passat, quan van ser 3.895, fet que suposa el tercer rècord consecutiu de xifres de matriculació. 

Foto: ACN
PUBLICITAT

Dels candidats, 3.685 provenen de batxillerat i 350 de cicles formatius, els quals s’han repartit en 22 tribunals a Tarragona, Reus, Valls, Vila-seca, Cambrils, Tortosa, Móra d’Ebre i Amposta. 

Els nervis habituals s’han apoderat de molts d’ells pocs minuts abans de l’inici, però també mostraven concentració i confiança per encarar la primera prova del dia, l’examen de Llengua castellana i literatura, així com la resta que els permetran accedir a la universitat.

El coordinador de les PAU a la Universitat Rovira i Virgili (URV), Antoni Garcia Español, ha remarcat que la jornada ha començat sense incidents, més enllà que alguns estudiants no trobaven l’aula, un fet que ha considerat «habitual». Sobre el nombre d’estudiants, ha avançat que seguirà creixent fins l’any 2026, quan està previst que s’arribi als 4.500 a tota la demarcació, a causa de l’increment de natalitat entre el 2002 i el 2008. «Després a partir el 2027 baixarà bastant», ha pronosticat.

Entre les novetats d’enguany hi ha la incorporació de quatre noves matèries opcionals, vinculades al Batxillerat General i a l’Artístic, que fa que s’arribi fins a les 23 en aquesta modalitat. Això, en alguns casos, pot arribar a generar fins a «una triple» coincidència en els horaris. L’alumnat que es troba en aquesta situació han de fer els dos o tres exàmens de manera ininterrompuda. «Els han de fer sense sortir de l’aula; poden fer descans però no poden sortir», ha indicat.

PUBLICITAT