Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 26 de juny.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que aquest dimarts 25 de juny va finalitzar la festa major de Sant Joan. Els actes més destacats de l’últim dia van ser al matí amb l’Anada dels Gegants al Santuari del Lledó i l’Ofici Solemne del Vot del Poble. A la tarda, va tenir lloc el Tombet del Poble, la versió infantil del Seguici Cerimonial del Tomb del Poble. Com a cloenda, la nit va estar reservada pel Correfoc i el Castell de Focs Artificials, a la zona del Fornàs, a càrrec de la Pirotècnia Valenciana.

En l’àmbit de successos, ens fem ressò que un veí de Valls acaba a l’hospital després de disparar-se un tret accidental a la cama. Els fets van succeir el dilluns 24 de juny, dia central de la Festa Major de Sant Joan, al carrer Germans Sant Gabriel, quan un home es va disparar un tret accidental a la cama amb una escopeta. L’individu, a qui els Mossos d’Esquadra van retirar l’arma, va ser traslladat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona.

El mateix dia, unes hores abans, es va decretar un incendi en una nau abandonada del carrer de la Fraternal. El foc es va localitzar a la planta baixa d’una nau, de planta baixa més que un pis superior, amb 400 metres quadrats per planta. Durant la nit, els Bombers van revisar la càmera tèrmica i van apagar algun punt calent.

En la plana política destaquem que aquest dimecres, a les 17 hores, hi ha previst el ple ordinari de l’Ajuntament de Valls del mes de juny. La sessió sotmetrà a votació únicament la modificació de crèdit 6/2024. Com és habitual, el ple es podrà seguir en directe a través de Ràdio Ciutat de Valls.

També us recordem que fins el 30 de juny podeu visitar l’exposició Antoni Tàpies. Bronzes intervinguts (1987-1989) al Museu de Valls.

La vinculació de Tàpies amb la ciutat de Valls no és només perquè en el fons del Museu hi ha diverses obres seves, sinó perquè l’artista hi va fondre una desena de peces a la foneria Vilà, situada al polígon industrial de la nostra ciutat, l’any 1987. I són aquestes obres les que protagonitzen la mostra. Una exposició que feia anys que el museu somniava de poder fer, però ha estat l’Any Tàpies qui ho ha fet possible.

Les obres exposades procedeixen de la Fundació Tàpies, del galerista Carles Taché i de col·leccionistes particulars. L’exposició ha estat comissariada per la crítica d’art, Conxita Oliver i el director del Museu de Valls, Jordi París. Els textos de l’exposició i del catàleg han estat elaborats per Conxita Oliver i el disseny expositiu és obra de Xavi Torrent. La mostra compta amb la col·laboració econòmica de l’Ajuntament de Valls i de la Generalitat de Catalunya.

I un apunt d’esports, la Unió Esportiva Valls ha fet oficial les renovacions d’Arnau Miró i Èric Martí de cara a la temporada 2024-2025 a la Lliga Elit. En els darrers dies, el conjunt dirigit per Àlex González ha comunicat les baixes de Pol Fernández, Sergi Folch, Xavi Toldrà, Dídac Becerra, Xavi Fabra i Sergi Gómez.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT