La sessió plenària ordinària de l’Ajuntament de Valls d’aquest dilluns 29 de juliol va sotmetre a votació una moció conjunta dels grups municipals de Junts per Valls, ERC, PSC i la CUP en contra de la proposta de reordenació i centralització dels jutjats de violència contra la dona.

PUBLICITAT

La moció es va presentar després de conèixer que el Departament de Justícia té la intenció de centralitzar el tractament de casos de violència de gènere en els jutjats especialitzats de Tarragona o el Vendrell.

El text, aprovat pels grups proposants i amb el vot en contra del regidor de VOX,  demana als òrgans competents que reconsiderin la decisió pel fet que Valls pugui seguir oferint aquest servei.

En l’àmbit d’Igualtat, els mateixos grups municipals van tirar endavant una moció de condemna dels assassinats masclistes. En canvi, se’n va tombar una de VOX que demana que les pàgines web de l’Ajuntament de Valls s’ofereixin en castellà.

El mateix ple va donar a conèixer la renúncia de la regidora del PSC, Rosa Maria Ibarra. També va tirar endavant el reconeixement extrajudicial de crèdit 1/2024.

PUBLICITAT