Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 12 de setembre.

PUBLICITAT

Comencem explicant-vos el clam per a la independència a la manifestació de les entitats d’aquest 11 de setembre a Tarragona en el marc de la Diada Nacional de Catalunya.

Segons la Guàrdia Urbana 2.800 persones van omplir la Rambla Nova. Els manifestants van arrencar al passeig de les Palmeres i van marxar fins al Monument dels Herois del 1811, on van fer els parlaments. D’altra banda, els independentistes van cridar consignes a favor de la independència, en record de l’1 d’Octubre i en contra del president de la Generalitat, Salvador Illa, a qui han titllat de “botifler”.

Els organitzadors van exigir que es revertís la desinversió del govern espanyol per millorar les infraestructures i el servei ferroviari, el qual consideren deficient.

Temps per als castells. Primer cara a cara de Vella i Joves després de l’actuació de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès. Ambdues colles van actuar aquest dimarts al vespre, a la plaça del Blat, en el marc dels actes de la vigília de la Diada Nacional.

Una cita que va servir per retrobar-se amb els castells bàsics de 9. La Colla Vella es va anotar el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre i el 5de8. Totes tres estructures executades amb solvència.

La Colla Joves va començar amb un intent desmuntat de 4de9 amb folre. En repetició va optar pel 4de8 amb el pilar. A la segona ronda va enlairar el 3de9 amb folre i a la tercera va tornar a desmuntar el 4de9 amb folrat. Va cloure les rondes de castells amb un 4de8.

A la ronda de pilars, Vella i Joves van optar pel pilar de 8 amb folre i manilles, espadat que en tots dos casos es va mostrar intractable.

Tot i la durada excessiva (més de tres hores), la vigília de la Diada Nacional a la capital de l’Alt Camp va ser testimoni que Vella i Joves encaren de manera intensa el tram final de la temporada.

Unes hores abans dels castells, Valls va comptar amb l’acte inaugural de les obres del campanar de Sant Joan. Els treballs de recuperació s’han dut a terme gràcies a les aportacions ciutadanes, l’impuls de la plataforma “Ara toca el campanar” i els ajuts de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Valls i l’Arquebisbat de Tarragona.

En l’àmbit de Mobilitat, destaquem el front comú de l’Ajuntament, la plataforma Propera Parada Valls i Amics del Ferrocarril contra el pla alternatiu de trens.

L’alcaldessa, Dolors Farré, s’ha reunit amb les dues entitats ciutadanes i acorden ja les primeres accions informatives i reivindicatives per reclamar que els trens s’aturin a Valls. A més, s’obrirà la campanya a associacions veïnals i al conjunt de les entitats de la capital de l’Alt Camp per forçar que Renfe rectifiqui.

Recordem que a partir de l’1 d’octubre passaran més de 30 trens de passatgers al dia per Valls , el triple que ara, però d’aquests només en pararan dos més que en l’actualitat.

I un apunt d’esports. Estrena del Club Bàsquet Valls Taller Pablo Martínez en el primer partit de la fase de grups de la Lliga Catalana de 3a FEB. Els blancs-i-vermells es van imposar per 74 a 71 en un matx molt treballat davant l’Esparreguera. Després d’aquest triomf, els de Víctor Neila es jugaran l’accés a la fase final el proper diumenge 22 de setembre a la pista del Castelldefels.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT