Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 18 de setembre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que des de dimarts al migdia hi ha activat el pla Inuncat per la possibilitat d’inundacions a les comarques del litoral sud en motiu de l’episodi de precipitacions previst pel Servei Meteorològic de Catalunya.

Fins al moment, el 112 ha rebut 14 trucades per 9 expedients relacionades amb les pluges que afecten Catalunya. Durant la nit, hi hagut tres superacions del llindar de 20 litres per metre quadrat en mitja hora a les comarques del Montsià i el Baix Ebre.

Per municipis, cinc trucades provenien de la Sènia, dues del Vendrell, dues de Sabadell i una respectivament de Berga, Mont-roig del Camp, Rubí, Sant Cugat del Vallès i Sant Jaume d’Enveja. 

A Valls, s’espera un matí de dimecres plujós. A la tarda el sol anirà guanyant terreny als núvols, i a la nit hi haurà nuvolades poc importants. De cara a dijous la pluja farà acte de presència al matí i a la nit.

Parlem d’Ensenyament. El 6 d’octubre de 1924, a les 20 hores, va tenir lloc la inauguració oficial del primer curs de la que era anomenada Escola Professional de Valls, amb la presència dels primers 150 alumnes. Aquest 2024, l’actual Institut Jaume Huguet commemora el 100è aniversari amb una sèrie d’activitats que s’allargaran fins el juny de 2025.

La programació, que ha estat encarregada a una comissió organitzadora, compta amb propostes que pretenen fer una mirada històrica al centre.

Els actes que es repartiran entre l’octubre del 2024 i el juny del 2025 tindran lloc a la seu de l’actual institut, el convent del Carme, Teatre Principal, pati de Sant Roc, Centre Cultural Municipal i diferents carrers de Valls.

Anem a llengua. Òmnium Cultural organitza, enguany, més de 60 sopars a ciutats i pobles d’arreu dels Països Catalans per commemorar l’Any Estellés i reivindicar la llengua catalana com un dels nervis de la nació. Entre aquests sopars, el que tindrà lloc a Valls el 27 de setembre. L’acte se celebrarà a la sala de la Cooperativa Agrícola i anirà acompanyat per diverses actuacions de les Artistes del 2n Pis.

Els sopars Estellés d’Òmnium Cultural commemoren la figura del poeta, però també busquen reivindicar que la llengua catalana és la columna vertebral de la nació, i que la seva promoció és fonamental per a la seva supervivència. Aquesta celebració es realitza des del 2010 en diferents localitats dels Països Catalans i manté diverses rèpliques territorials de petit format.

Enguany es consolida com un homenatge col·lectiu i unitari entorn de la figura del poeta valencià en el marc del seu centenari. En el marc de la Federació Llull, a més, Òmnium Cultural, Acció Cultural del País Valencià i Obra Cultural Balear fan una crida a superar les fronteres administratives i apostar per la unitat de la nació catalana. En aquest sentit, el sopar Estellés esdevé també un acte de resistència nacional. 

I un apunt d’esports. El Club Bàsquet Valls DIC debuta aquest dissabte a la 1a Catalana Femenina contra La Casa Agency-CB Sant Josep Obrer. Les noies d’Albert del Rey disputaran el matx, a partir de les 16 hores, al pavelló Joana Ballart.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT