Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest divendres 20 de setembre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que l’Ajuntament de Valls ha aprovat el projecte de rehabilitació i ampliació de l’edifici històric de Ca Padró com a futura seu de l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard.

El consistori ha aprovat inicialment el projecte de reforma i rehabilitació dissenyat per Carles Gelis i Àlex Garcia de BAMMP Arquitectes Associats, guanyador d’un concurs d’idees que es va convocar l’any passat.

L’actuació comportarà la rehabilitació de l’edifici de Ca Padró situat al bell mig del carrer de la Cort i que s’estendrà també als carrers Forn Nou i Peixateria.

L’alcaldessa, Dolors Farré, ha afirmat que la nova Escola de Música es projecta com un nou equipament de l’Anella Cultural i Social del Centre Històric que fins al moment té la Biblioteca Carles Cardó i el Museu Casteller de Catalunya.

L’adequació del futur equipament suposarà una inversió de gairebé 5 milions d’euros i compta amb finançament dels fons europeus Next Generation. Les obres està previst que comencin a inicis del 2025.

Tractem una qüestió de Mobilitat. Valls celebra el Dia Mundial Sense Cotxes. Ho farà aquest diumenge 22 de setembre amb un tall de trànsit en un tram del carrer Avenir i on s’hi organitzaran activitats infantils. Amb aquesta iniciativa, la ciutat es suma a les més de 2.000 ciutats d’arreu d’Europa que participen en aquesta jornada que s’engloba en la Setmana Europea de la Mobilitat que té lloc del 16 al 22 de setembre.

En l’àmbit de Comerç, us recordem que des d’avui i fins al 30 d’octubre us convidem a participar en la campanya “Comprar al mercat té premi, on hi ha l’opció de guanyar bosses de compra dissenyades per l’artista vallenca Berta Artigal. Podeu consultar les bases a la pàgina web de l’Ajuntament de Valls.

Torn per l’Educació. Aquest dissabte arrenca la nova temporada de les activitats en família emmarcades al Pla Educatiu d’Entorn de Valls.

La primera proposta és un taller de circ ximple adreçat a nens i nenes de 5 a 12 anys. Es farà a l’auditori Mas Miquel  de 17.30 a 19.30 hores. Les inscripcions es poden formalitzar a ensenyament@valls.cat o mitjançant el telèfon 977636004.

Temps per als castells. Les dues colles dels Xiquets de Valls encaren el penúltim cap de setmana de setembre amb l’agenda atapeïda. Dissabte, a les 18 hores, a la plaça de les Cols de Vilanova, hi haurà la Colla Vella acompanyada dels Castellers de Sabadell, els Nens del Vendrell i els Bordegassos local. El motiu de l’actuació és la diada Albert Salvany. La previsió és que els rosats hi rodin les gammes alta de 8 i bàsica de 9

L’endemà, a les 12 hores, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, serà el torn de la diada de la Mercè de Colles Convidades amb la Colla Joves, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Barcelona. Els del carrer d’en Gassó hi volen portar el 3de9 amb folre, el 4de9 amb folre i el pilar de 8 amb folre i manilles com a màxims objectius.

I dos apunts d’esports. Recollim que la Unió Esportiva Valls comença aquest diumenge la Lliga Elit, a partir de les 16.30 hores, a l’estadi del Vilar, contra el San Mauro, un nouvingut de la categoria. Pel que fa el bàsquet, el mateix dia, a partir de les 18.45 hores, el Club Bàsquet Valls visita la pista del Castelldefels en l’últim enfrontament de la fase de grups de la Lliga Catalana de 3a FEB.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins dilluns. Que passin un molt bon cap de setmana.

PUBLICITAT