Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest divendres 27 de setembre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha reclamat de nou al Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible una reunió urgent per abordar la problemàtica del pas de trens de mercaderies per la línia ferroviària Picamoixons-Valls-Sant Vicenç de Calders.

Aquesta setmana la batllessa ha enviat una nova carta al Secretari d’Estat de Transports, José Antonio Santano, sol·licitant una reunió que continua pendent tot i que ja la setmana vinent, a partir de l’1 d’octubre, la línia ferroviària de Valls haurà d’absorbir els trens desviats per les obres que s’efectuen al túnel de Roda de Berà.

L’Ajuntament porta des del mes de juny sol·licitant reunions amb el Secretari d’Estat de Transports que aquest passat dijous ha comunicat que deriva la petició d’Adif.

El mateix consistori recorda a més que estan pendents els diferents estudis i projectes relacionats amb l’ordenació del trànsit ferroviari de mercaderies.

Durant els cinc mesos que preveu el Ministeri que s’allarguin les obres a Roda de Berà, els trens seran desviats per Valls. Els combois efectuaran un recorregut de 8 quilòmetres pel terme municipal, dels quals tres quilòmetres són a tocar de zones residencials de l’EMD de Picamoixons i barris densament poblats de Valls. Es calcula que uns 7.000 habitants en resultaran afectats.

Més qüestions. El Departament de Cultura impulsa un circuit d’espectacles sobre la memòria històrica per la Catalunya Sud.  La primera edició del projecte “Què diu que fan? Escenaris de la Catalunya Sud sorgeix de la xarxa de teatres públics de Tarragona per a impulsar la cooperació en la programació d’aquest territori.

El cicle d’espectacles i activitats “Veus i silencis de la memòria” es programarà a 15 municipis  del Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals de la xarxa de cooperació territorial de Tarragona i les Terres de l’Ebre, entre els quals hi ha Valls.

La voluntat del projecte és descentralitzar la cartellera d’arts escèniques, impulsar el panorama escenicomusical de Catalunya i fer-ho en col·laboració amb els agents locals i supralocals -ajuntaments, diputacions i consells comarcals-, així com potenciar la cooperació entre els teatres públics del país.

Temps per als castells. Quan falta una setmana pel Concurs de Castells de Tarragona, les dues colles dels Xiquets de Valls han programat un assaig especial per aquest diumenge al matí. Vella i Joves volen aprofitar la convocatòria per treballar els castells de 10 i sense folre.

Acabem amb un apunt d’esports. En futbol, la Unió Esportiva Valls visita aquest diumenge, a partir de les 12 hores, el camp del Castelldefels en partit corresponent a la segona jornada de la Lliga Elit. El conjunt dirigit per Àlex González es pren aquest desplaçament amb l’objectiu de sumar els tres primers punts de la temporada després de l’empat sense gols de la setmana passada a casa contra el San Mauro. Recordem que el Castelldefels –UE  Valls es podrà seguir en directe per Ràdio Ciutat de Valls.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins  dilluns. Que passin un molt bon cap de setmana.

PUBLICITAT