L’alcaldessa de Valls, Dolors Farré, ha reclamat de nou al Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible una reunió urgent per abordar la problemàtica del pas de trens de mercaderies per la línia ferroviària Picamoixons-Valls-Sant Vicenç de Calders.

PUBLICITAT

Aquesta setmana la batllessa ha enviat una nova carta al Secretari d’Estat de Transports, José Antonio Santano, sol·licitant una reunió que continua pendent tot i que ja la setmana vinent, a partir de l’1 d’octubre, la línia ferroviària de Valls haurà d’absorbir els trens desviats per les obres que s’efectuen al túnel de Roda de Berà.

L’Ajuntament porta des del mes de juny sol·licitant reunions amb el Secretari d’Estat de Transports que aquest passat dijous ha comunicat que deriva la petició d’Adif.

El mateix consistori recorda a més que estan pendents els diferents estudis i projectes relacionats amb l’ordenació del trànsit ferroviari de mercaderies.

Durant els cinc mesos que preveu el Ministeri que s’allarguin les obres a Roda de Berà, els trens seran desviats per Valls. Els combois efectuaran un recorregut de 8 quilòmetres pel terme municipal, dels quals tres quilòmetres són a tocar de zones residencials de l’EMD de Picamoixons i barris densament poblats de Valls. Es calcula que uns 7.000 habitants en resultaran afectats.

PUBLICITAT