Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimecres 2 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que el ple de l’Ajuntament de Valls del passat 30 de setembre va aprovar una moció per àmplia majoria del grup municipal de la CUP per potenciar l’habitatge públic a la ciutat.

Els anticapitalistes insten a l’elaboració d’un informe complert en un termini màxim de nou mesos sobre l’estat dels edificis desocupats i tancats; i els solars estratègics. D’altra banda, demanen iniciar els tràmits per la modificació puntual del POUM i poder preservar la cantonada estratègica entre la muralla del Castell número 11, 13 i 15 al carrer Jaume Huguet per a donar-hi ús al públic.

Seguim amb polítiques d’habitatge. L’Ajuntament de Valls ha obert la convocatòria d’una nova línia de subvencions destinada a facilitar l’accés a l’habitatge i atraure població jove i famílies al Centre Històric.

Es tracta d’una convocatòria que està oberta fins el proper 25 de novembre i s’hi poden presentar totes les persones que hagin adquirit un habitatge en el Centre Històric a partir de l’any 2023, que hi estiguin empadronades durant tot l’any i que tinguin una edat entre 18 i 40 anys.

Se subvencionaran la totalitat de les despeses que es derivin de la propietat de l’habitatge com ara l’IBI o el rebut de la comunitat de veïns.

La nova línia se suma als incentius fiscals ja consolidats de bonificació del 95% de l’impost d’obres al Centre Històric i als ajuts per rehabilitació d’edificis.

Tractem el Transport. Des d’aquest dimarts 1 d’octubre ha augmentat la freqüència ferroviària a Valls. Els trens de les línies R-14 i R-15 que connecten Reus amb Barcelona modifiquen el recorregut. A la capital de l’Alt Camp s’hi aturen des d’avui un total de 14 trens: 7 d’anada i 7 de tornada. Al llarg del matí, no hi hagut incidències remarcables.

El consistori espera que la freqüència de pas de trens de passatgers es mantingui més enllà dels cinc mesos que durin les obres del túnel de Roda de Berà. D’altra banda, mostren preocupació pels trens de mercaderies, especialment les perilloses.

En l’àmbit de Participació, us recodem que del 7 al 27 d’octubre tindrà lloc el període de votació de les propostes presentades en el marc de la sisena edició dels Pressupostos Participatius de la ciutat.  Per a més informació podeu consultar la www.valls.dedicimcatalunya.cat

I en esports, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré i el regidor d’Esports, Enric Garcia, van rebre aquest dilluns al president del Club Vòlei Valls, Rubén Antequera.

Es tracta d’un club que es va fundar l’any passat i actualment té 60 jugadors i 4 equips. Durant la reunió, Antequera va presentar els projectes del nou club i va lliurar com a obsequi samarretes de l’equip de vòlei.

Antequera ha estat jugador professional de Vòlei i ha militat en clubs internacionals.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins  demà.

PUBLICITAT