Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dijous 3 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que la sisena edició dels Pressupostos Participatius encara aquest mes d’octubre la fase decisiva de votacions de les diferents propostes. Del 7 al 27 d’octubre, la ciutadania podrà escollir entre un total de 29 propostes, de les 143 presentades, que són les que han superat la validació corresponent i que, per tant, s’ajusten als requisits establerts a la guia dels Pressupostos Participatius 2024 i als criteris d’aquesta edició, enfocada específicament als àmbits socials.

Per aquesta edició, tal com ja es va anunciar durant la presentació del procés, es canalitzaran totes les propostes a través del portal web DECIDIM, la plataforma de participació en línia que permet a les persones usuàries fer el seguiment i prendre part en les diferents fases del procés. Per això els canals de votació seran en línia a través de la plataforma DECIDIM. També es podrà votar de manera presencial en diferents punts de la ciutat.

Poden participar en la votació de les propostes totes les persones majors de 16 anys empadronades a Valls (com a mínim quatre mesos abans de l’inici de les votacions). La principal novetat -a part de la implantació de la plataforma de participació DECIDIM- és la periodicitat biennal del procés de Pressupostos Participatius, amb l’objectiu de garantir la planificació, la presentació de propostes, les votacions i l’execució dels projectes guanyadors en aquest període de 24 mesos.

En l’àmbit d’Acció Cívica i Joventut, aquest dimecres s’ha presentat la segona edició de VallsJuga, el festival del joc del Camp de Tarragona. La segona edició es durà a terme el proper 8 de març a la Sala Kursaal.

Entre les entitats organitzadores s’hi troben: Món Aualé, el Moviment Educatiu de l’Alt Camp (MEAC), Rol en família, la Llibreria Tram, La Pera Juganera, el Centre Cívic de Valls i VallsJove. Després de l’èxit d’assistència i participació del primer «Valls Juga», on 1.600 persones van poder gaudir de les diferents propostes d’activitats que es van programar, l’organització del Festival ja porta mesos treballant per la segona edició d’aquest esdeveniment, per tal de repetir l’èxit de participació. 

Un apunt de cultura. La Biblioteca Popular va acollir aquest dimecres l’acte commemoratiu dels 90 anys dels fets del 6 d’octubre de 1934. L’acte va comptar amb el parlament de la Fundació Reeixida, Oriol Falguera, i l’explicació dels fets a càrrec del Dr. Jaume Camps.

I dos apunts d’esports. El tenista Guillem Figuerola es va endur aquest cap de setmana el super gran slam del Club Tenis Reus Monterols. Va fer parella amb Enric Sanmartí després d’imposar-se a Roglan-Burdeos a la final.

També recollim que Jepi Selva va portar al Calafell a adjudicar-se la Lliga Catalana d’hoquei. En el partit contra el Sant Just que els del Baix Penedès van vèncer per 3 a 2 va comptar un hat-trick del jugador vallenc

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins  demà.

PUBLICITAT