Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest divendres 4 d’octubre

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que aquest diumenge, a les 10 del matí, a la Tarraco Arena Plaça, tindrà lloc el 29è Concurs de Castells amb les dues colles dels Xiquets de Valls disposades a donar-ho tot per endur-se el triomf.

Tot i no trobar-se en el seu millor moment, la Colla Vella dels Xiquets de Valls es desplaça a Tarragona amb tota l’artilleria per guanyar la competició. Els rosats han assajat el 4de9 i el 2de8 sense folre; el 4de10 amb folre i manilles i el 3de10 amb folre i manilles. També han fet proves de 3de9 sense folre.

Pel que fa la Colla Joves Xiquets de Valls, que fa trenta-dos anys que no aconsegueix quedar primera al Concurs, hi anirà amb el 2de8 net, el 4de9 net i el 3de10 amb folre i manilles, estructura que no han fet mai en el seu historial. A més, també han assajat el 3de9 sense folre.

Els Castellers de Vilafranca, vigents campions, arriben amb l’objectiu de revalidar el triomf. Han preparat un programa de màxims amb el 3de10 amb folre i manilles, el 4de10 amb folre i manilles  i el 9de9 amb folre.

La quarta colla cap de sèrie, la Jove de Tarragona, vol aprofitar el Concurs per fer un pas endavant descarregant el 5de9 amb folre. A més, han assajat el 4de9 amb folre i el pilar i el 3de10 amb folre i manilles.

La sessió de diumenge comptarà amb vuit colles més: Capgrossos de Mataró, Xiquets de Tarragona, Castellers de Sants, Castellers de Barcelona, Moixiganguers d’Igualada, Xiquets de Reus, Nens del Vendrell i Marrecs de Salt.

Les dotze colles de diumenge podran actuar en solitari si fan un castell igual o superior al 4de9 amb folre , sinó participaran en una única ronda conjunta.

El dia anterior, a la mateixa TAP, a 2/4 de 5 de la tarda, serà el torn de la sessió de dissabte amb divuit colles. Els Castellers de la Vila de Gràcia, guanyadors de l’edició del 2022, tornen a ser els clars favorits.

Parlem d’Habitatge. L’Ajuntament de Valls ha obert la convocatòria dels ajuts per l’accés dels joves a un habitatge de lloguer.

La nova convocatòria d’ajuts per l’accés dels joves a l’habitatge de lloguer vol facilitar que totes les persones d’entre 18 i 35 anys que s’hagin emancipat a partir de l’1 de novembre del 2023 s’hi puguin acollir.

En total s’hi destinaran fins a 11.000 euros i els ajuts tenen per objectiu afavorir l’emancipació residencial i l’autonomia de les persones joves.

La convocatòria romandrà oberta fins al proper 31 d’octubre. Les sol·licituds es poden presentar presencialment a les dependències de VallsJove o a través de la seu electrònica del consistori.

El programa forma part dels projectes destinats a afavorir el desenvolupament personal i professional del jovent de la ciutat, i està inscrit en el Pla Local de Joventut aprovat el 2022. Des que es va iniciar aquesta línia d’ajuts, una quarentena de joves s’han beneficiat d’aquest programa, amb una inversió total superior als 26.000 euros.

I acabem amb esports. A la Lliga Elit de futbol, la Unió Esportiva Valls té diumenge, a partir de les 16.30 hores, a l’estadi del Vilar, partit davant l’Atlètic Sant Just. Es tracta d’un equip que ha començat la competició com els vallencs amb un empat i una derrota. Els d’Àlex González esperen sumar els 3 punts i trencar amb la sequera golejadora.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins dilluns. Que passin un molt bon cap de setmana.

PUBLICITAT