Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 15 d’octubre.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que l’Ajuntament de Valls va presentar aquest dilluns en una sessió plenària extraordinària la proposta de modificació de les ordenances fiscals de cara el 2025. Entre les principals novetats, hi ha l’augment de l’impost de la brossa i dels vehicles. També s’apuja l’IBI urbà, però es mantenen les bonificacions i ajudes per a la creació i rehabilitació d’habitage.

Des de l’equip de govern es va afirmar que Valls un any més té la pressió fiscal més baixa del territori. La votació de cadascuna de les ordenances es va fer per separat. Totes van tirar endavant només amb el suport dels grups de govern, Junts i ERC. D’altra banda, la de les escoles bressol es va aprovar per unanimitat.

Parlem de cultura. El Festival Guant de Valls arriba als 20 anys i per aquest motiu la nova edició no es quedarà només al Teatre Principal sinó que comptarà amb espectacles en altres punts de la ciutat.

Del 5 al 10 de novembre, hi haurà 12 companyies, 17 representacions i 2 tallers repartits entre el Teatre Principal, el Refugi Antiaeri, l’Espai Robert Gerhard, la Circoteca i la plaça Pere Català Roca del Museu Casteller. D’altra banda, també hi haurà sessions de titelles al Convent de les Arts d’Alcover i al Teatre Auditori del Morell.

El director del Guant, Eudald Ferré, ha apuntat que amb el pas dels anys el festival s’ha consolidat com a referent de la promoció del teatre de titelles. També ha volgut donar pistes sobre quin enfocament se li ha de donar en el futur.

De la programació del Guant d’enguany destaca l’espectacle internacional “Claudette” i l’estrena absoluta d’ ”El Jardí de les paraules” de la companyia B, junt amb altres grans noms del món titellaire com la Balfufa, Rocamora o el Centre de Titelles de Lleida.

Tractem una qüestió de salut. Valls se suma aquest dimarts al Dia Internacional de la Mort Gestacional, Perinatal i NeoNatal il·luminant de lila la Font de la Manxa. Es tracta d’una acció simbòlica que dona resposta a la petició de l’Associació Contracor i vol posar en valor l’esforç de moltes entitats i famílies.

I acabem amb esports.  A Primera Categoria Catalana femenina, el CB Valls DIC va caure a la pista del Club Esportiu Joventut l’Hospitalet per un ajustat 51-48. El partit va estar  molt igualat, amb empat al primer i al tercer quart: 11-11 i 12-12. El segon quart ha estat per les vallenques: 10-15, i l’últim període per les locals: 18-10.

El partit ha destacat per la baixa anotació per part dels dos equips, i en clau vallenca pel baix percentatge d’encert en el tir interior, amb només un 25%; nou cistelles de 36 intents. Això segurament ha condemnat les de Valls a la derrota, ja que han fet millors números que les de l’Hospitalet tant en els tirs lliures com en els triples.

El CB Valls DIC es manté a la zona mitjana de la taula, tot esperant la visita dissabte vinent, en la cinquena jornada, del Club Esportiu Xamba, que encara no coneix la victòria en aquest inici de temporada.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT