Ràdio Ciutat de Valls comença aquest dimarts la seva primera emissió com a ràdio municipal de la ciutat. RCValls és una aposta per la ràdio pública, de servei a la ciutadania i que actua de portaveu de les entitats i col·lectius de la ciutat, que vulguin fer ressò de la seva activitat. La nova ràdio vallenca es pot escoltar a través de la seva plana web (rcvalls.cat), escollint directament els continguts que interessin a l’oient i amb una navegació visual i intuïtiva. Les xarxes socials són la seva gran aliada. Tota l’actualitat informativa i la programació pròpia es publica periòdicament al Facebook, Twitter i Instagram de l’Ajuntament, per tal que sigui més fàcil accedir, compartir i comentar els continguts. La ràdio online, sense emissió en FM, és ja el futur de la ràdio, tal com confirmen les primeres experiències d’èxit al territori.

PUBLICITAT

Ràdio Ciutat de Valls publicarà diàriament peces informatives de Valls, fent un seguiment acurat i rigorós de l’actualitat del municipi. L’equip periodístic del mitjà valorarà diàriament tota aquella informació sensible de ser publicada, segons la seva rellevància i el seu interès públic.

Periòdicament es publicaran els programes que realitzin els col·laboradors de la ràdio. Així, Ràdio Ciutat de Valls té les seves portes obertes a tota la ciutadania i l’equip de Ràdio Ciutat de Valls convida a tots els radioaficionats, professionals i amants de la ràdio a participar-hi. Des d’entitats a persones individuals poden tenir un espai en l’àmbit radiofònic, amb el suport de professionals tècnics i periodistes si ho desitgen. Per participar i crear un programa propi, només cal enviar un correu electrònic a info@rcvalls.cat.

Escolta-ho

Noves beques per la mobilitat dels Estudiants.

Disset joves estudiants de l’Alt Camp s’han beneficiat de les beques de Mobilitat Internacional del curs 2016-2017, que atorga la Fundació Ciutat de Valls. Les beques es van entregar divendres passat en un acte de cloenda que va comptar amb la presència dels estudiants, l’alcalde de la ciutat, Albert Batet, el recort de la URV, Josep Anton Ferré i el president de la Diputació, Josep Poblet, entre d’altres. L’objectiu de les beques és que els estudiants puguin complementar els seus estudis amb una estada internacional, per tal de millorar la seva etapa educativa, enriquint-se del que ofereixen els organismes internacionals. És el cas de Savannah Pié, qui l’any passat va realitzar una estada Erasmus a l’estranger.

Ella, com la majoria s’ha beneficiat de la tretzena edició de les beques Europa, i forma part dels més de 200 estudiants universitaris que han rebut el suport econòmic de la Fundació Ciutat de Valls. Enguany, per primera vegada, la Fundació també ha impulsat les beques per estudiants de cicles Formatius Ramon Barbat i Miracle, que enguany s’han atorgat a dos estudiants.

 

L’Escola Municipal de Música Robert Gerhard presenta la V edició de la Xilofonada Poètica

La cinquena Xilofonada Poètica se celebrarà el dimarts dia 20 de febrer a les 18:00h de la tarda al Centre Cultural Municipal de Valls. Es tracta d’un projecte en el qual hi participen sis centres públics de primària, a més de l’Escola de Música, amb un total de dos-cents alumnes d’entre 8 i 9 anys.
L’objectiu d’aquesta iniciativa és proporcionar materials de l’Escola de Música als centres de primària perquè els nens tinguin un espai d’aprenentatge musical, ja tinguin molta o poca relació amb la música. Es tracta d’uns instruments de placa que permeten als alumnes treballar la part coral i instrumental amb una tècnica molt senzilla.
Enguany la Xilofonada Poètica parteix de poemes de la Maria Mercè Marçal recollits en el llibre Tan Petita i ja saps…, en una tria de Jaume Subirana i il·lustracions de Marta Altès. Els vuit poemes que protagonitzaran el concert han estat versionats pel Cor Instrumental Orff i Piano per la responsable del projecte, Rosabel Bofarull.
La Xilofonada va néixer fa 5 anys i durant aquest període de temps, Bofarull ha versionat poemes de diversos autors. La responsable del projecte assegura que cada any reben un número més elevat d’alumnes que volen participar.
Vist l’èxit durant aquests anys, tenen com a objectius de futurs continuar amb el bon funcionament del projecte, més centres participants i crear més materials per als nens. Finalment, la responsable del concert destaca que en el cas que en el futur no se segueixi amb el projecte, que els centres puguin portar de forma autònoma la Xilofonada.

Escolta-ho

 

Camp Clar guanya la 7a edició de la cursa Xavi Tondo

Valls ha acollit la celebració de la setena edició de la cursa Xavi Tondo, la competició esportiva dedicada al difunt ciclista vallenc. Aquest diumenge s’ha dut a terme amb prop de 150 ciclistes que van creuar la línia de meta en les diferents categories. EL guanyador de la classificació ELIT va ser Juanjo Agüero, amb l’equipació de Camp Clar. El ciclista va recórrer els 80 quilòmetres de la cursa en poc més d’una hora i cinquanta minuts, seguit d’aprop per tres companys d’equip: Gerard Armillas, David Gómez i Ferran Robert, l’últim en la categoria sub23.
La cursa, un any més, ha acollit a diferents apassionats del ciclisme i amics de Xavi Tondo, que any rere any reten homenatge a la figura més rellevant del ciclisme al territori de l’Alt Camp. Es tracta d’una cursa que, paral·lelament als seus objectius esportius, té un important caràcter social, i de reconeixement a Tondo i a la seva tasca. La cursa recorre diferents punts de la comarca, pels quals Tondo entrenava quan estava a Valls.

PUBLICITAT