Els pressupostos de la ciutat han arribat a mitjans de febrer, i no s’aprovaran fins la sessió plenaria del proper dilluns dia 26. És més tard de l’habitual, el que ha situat la ciutat en pressupostos prorrogats, a l’espera de l’aprovació. El retard no ha agradat als partits de la oposició, que consideren que ha afectat directament a la població. Sentim a Rosa Maria Ibarra, portaveu del PSC.

PUBLICITAT

La Cup s’ha sumat a aquesta crítica, coincidint en que la preocupació de l’equip de govern rau en la política catalana per sobre de la municipal. L’alcalde, Albert Batet, s’ha defensat argumetant que la situació era complexa, i que la ciutat ha viscut els efectes de la política catalana en primera persona.

D’altra banda, també s’han criticat els continguts dels mateixos pressupostos, més enllà de la tardança. Ester Huguet, regidora de la CUP, critica que tenen una línia continuista. Critiquen especialment els deu milions d’euros que es dediquen a urbanisme, assegurant que les polítiques socials i de servei a la persona segueixen sent secundaries.

Els pressupostos es presenten al febrer, però no es faran efectius fins la sessió plenaria de març.

PUBLICITAT