Els alumnes dels instituts Narcís Oller i Claret interactuaran amb la ciutat a través de les noves tecnologies.

PUBLICITAT

L’equip de professors de l’Institut Narcís Oller, que conformen la comissió de tecnologies de l’aprenentatge i coneixement, organitzen la primera Vilaniuada que es realitzarà el proper dijous dia 22 de febrer. Un projecte col·laboratiu de georeferenciació, programació i tecnologia mòbil basat en el World Mobile City Project adreçat a un total de 190 alumnes de Cicle superior de primària i secundària perquè aprenguin a moure’s i descobrir la ciutat.

Aquests alumnes hauran de dur a terme unes proves a través dels telèfons mòbils per fomentar el bon ús. D’aquesta manera faran servir eines com Google Maps, un lector de codis QR i una aplicació de realitat augmentada per realitzar activitats multimèdia.
La finalitat del projecte és que els alumnes siguin més autònoms, millorin la competència digital, tinguin capacitat resolutiva en grups de treball i conèixer els llocs d’interès de la ciutat. També aprenen a localitzar qualsevol punt de la ciutat amb els mitjans clàssics i es familiaritzen amb les noves tecnologies.

Després d’haver participat en projectes d’aquest tipus durant els darrers cursos a Barcelona i Tarragona, l’institut va decidir impulsar la Vilaniuada, nom amb què l’escriptor Narcís Oller va recrear Valls.

PUBLICITAT