L’Ajuntament de Valls ha presentat els pressupostos del 2018, d’un total de 28 milions i mig d’euros. Segons l’alcalde de la ciutat, Albert Batet, són uns pressupostos fets des de la recuperació econòmica de la ciutat i la gestió del finançament intern, que valora molt positivament. Aquests dos factors, sumats a l’increment del deute, explica, permeten uns pressupostos encarats a la vessant social.

PUBLICITAT

L’àrea de territori i habitatge en surt la més beneficiada, amb quasi 10 milions i mig d’euros, un increment del 15,6% respecte 2017. La segueix l’area de serveis interns i transparència amb més de vuit milions i mig, i l’àrea pública i de mobilitat amb més de tres milions.

Des de l’equip de Govern s’han destacat diverses partides pressupostàries, especialment les de foment de l’ocupació i de creixement econòmic. El pressupost de Vallsgenera per aquest anys serà de dos milions, 300 mil euros, un increment del 6,1% respecte l’any passat. També destaca l’augment del 9,1% en Serveis a les Persones, que treballarà amb dos milions i mig d’euros. El regidor de Serveis Socials, Jordi Cartanyà, remarca que la Generalitat augmenta la inversió a Valls, i els beneficis d’aquest.

Pel que fa a les inversions, la partida més gran es destina a la represa del projecte de Ca Xapes, seguida del museu Casteller i el seu entorn. Cada una d’elles rebrà quasi 900.000 euros. Sumant totes les partides a projectes que es realitzen al barri antic de Valls, aquesta zona s’emporta prop del 60% de les inversions de la ciutat.

PUBLICITAT