Els Mossos d’Esquadra han detingut a un home de 43 anys i de Valls per robar a punta de pistola la benzinera del Pla de Santa Maria, acusant-lo de robatori amb violència delicte de receptació. El passat 28 de gener l’acusat pressumptament va entrar a la benzinera on va lligar les mans a la treballadora amb una brida i es va emportar els diners de la caixa registradora i l’anell de la treballadora. Els Móssos es van fer càrrec del cas i van vincular aquest delicte amb un comès just l’endemà, a un supermercat de Vilallonga del Camp i de característiques molt similars. Les unitats de Mossos de Valls i Tarragona van treballar de forma conjunta per detenir a l’acusat, gràcies al dispositiu situat a la capital de l’Alt Camp. Un cop detingut, l’home va confessar els fets, explicant que l’arma amb que amenaçava als treballadors era de fogueig. El detingut ha quedat en llibertat amb càrrecs aquest dimecres. No és la primera vegada que se’l deté per robatoris amb violència, el primer va ser al 2016 per un robatori a Constantí, i en va cometre un segon, com a mínim, l’any passat a Valls.
L’anell de la treballadora de la benzinera es va recuperar en una botiga de compravenda a Tarragona.

PUBLICITAT

Escolta-ho

 

Es prorroga el conveni entre URV i Consell Comarcal de l’Alt Camp per promoure l’educació ambiental a les escoles

El Consell Comarcal de l’Alt Camp, cinc empreses amb seu a Valls i la Universitat Rovira i Virgili han signat aquest divendres 9 de febrer, a la seu del Consell Comarcal a Valls la pròrroga del conveni de col·laboració per promoure activitats d’educació ambiental a la comarca de l’Alt Camp.
Jordi Garcia, gerent del Consell, afirma que l’objectiu d’aquest conveni, que es va iniciar l’any 2001, és la col·laboració de les entitats i empreses en realitzar actuacions per fomentar la sensibilització i l’educació ambiental.
Durant el curs escolar 2017-2018 se subministrarà material experimental a diversos centres educatius, donaran suport i formació al professorat per la utilització d’aquest material, realitzaran tallers d’activitats a les aules i visites escolars a les empreses col·laboradores del projecte; a més d’afegir la novetat d’anar destinat a alumnes d’altres centres educatius de la comarca.
Enguany, es preveu que es beneficiïn de la col·laboració al voltant de 250 alumnes de 10 centres educatius de la comarca.

Escolta-ho

 

Exposició Vuitè dia d’Àlvar Calvet a la Capella Sant Roc de Valls

Àlvar Calvet presentarà l’exposició El vuitè dia a la Capella Sant Roc de Valls aquest dissabte dia 17 de febrer a la 13:00h del migdia i durarà fins a finals de març. Es tracta d’un Cicle de Pintura mural a la Capella a cura de Pilar Bonet.
Calvet és docent a l’Escola d’Art de Tarragona, la docència i la pedagogia són presents als seus treballs. També és pintor i forma part de la junta de la Plataforma Assembleària Artistes de Catalunya (PAAC) que dóna veu al col·lectiu d’artistes.
El projecte està dividit en quatre fases i tracta de posar en valor al col·lectiu de les persones transsexuals i apropar una realitat a la gent. Per fer-ho, relaciona a vuit persones, que formen part d’aquest col·lectiu, amb vuit pintores incloent l’artista, tal com explica l’autor.
A l’exposició de dissabte es podrà veure el llibre que conté les entrevistes entre els representants i les representades i les peces artístiques que representaran a cada una de les vuit persones del col·lectiu transsexual.
Es preveu que el dia 3 de març es presenti el documental “El vuitè dia” i també una composició musical per a piano.

Escolta-ho

 

Reflexions des de la moral catòlica

L’editorial Cossetània presenta aquest dijous “Temps Obert”, el llibre de Josep Bofarull i Núria Ventura, un recull de converses entre els dos autors sobre temes comuns però sobre els que no s’aprofundeix prou sovint, com l’envelliment, la solitud o la felicitat. A més d’altres conceptes més concrets, com la validesa moral de l’eutanasia o el paper de la dona en l’església. Sota el subtítol relat, criteri i proposta, els autors amaguen quines són les intencions amb aquest relat, provocar un pensament en el lector, convidar-lo a reflexionar i, sobretot, a extreure’n les seves pròpies conclusions. Les reflexions, inevitablement, s’exposen des d’un punt de vista catòlic, especialment acusat en les de Josep Bofarull, com a mossen i rector. El llibre es complementa amb la opinió externa, a favor o en contra del punt de vista dels autors, per enriquir el debat. El llibre es divideix en quatre apartats: Situar-se en la vida des de la fe; Ser fidel al camí que puja; Obrir-se a l’horitzó i Resituar-se vers el futur. Es presentarà a la biblioteca aquest dijous a dos quarts de vuit del vespre

PUBLICITAT