Presentació de les Memòries 2017 del Pla d’Inclusió i Cohesió Social

El Pla d’Inclusió i Cohesió Social de Valls ha consolidat els seus programes de treball. S’ha ampliat i diversificat amb nous projectes per reforçar la tasca que desenvolupa de prevenció de riscos socials, i el suport als col·lectius de població més vulnerables.

PUBLICITAT

El tinent d’alcalde d’ERC, Jordi Cartanyà, conjuntament amb la coordinadora de Serveis Socials, Montse Gutiérrez i la tècnica de PLICS, Anna Garcia, han presentat la memòria d’activitats 2017 del Pla Local d’Inclusió Social de Valls.

PLICS és un treball en Xarxa transversal que engloba diversos departaments, treballa amb diferents administracions i amb totes les entitats del tercer sector. És un programa que engloba un camp d’acció molt ampli i està format per una dotzena d’accions impulsades directament del Pla i que van destinades a tots aquells col·lectius més vulnerables, però també a tota la ciutat. Així ens ho explica Jordi Cartanyà.

A més, ha afegit que s’han incorporat noves accions destinades a l’empoderament de famílies i a la pobresa energètica. Els col·lectius amb els quals treballen més detingudament són: la gent gran, el treball en família, la població en general en temes d’empoderament, els col·lectius que puguin estar en risc de pobresa i immigració.

La tècnica de PLICS, ha explicat un dels primers projectes que es va fer, l’Envelliment Actiu. Tracta de treballar amb la gent gran i es va iniciar a través de l’augment de l’envelliment de la població i de les necessitats de treballar en l’àmbit cognitiu. També ha afegit que segons la demanda del col·lectiu s’afegeixen activitats noves.

Un altre projecte destacat és el de Prevenció i Pal·liacio de la Pobresa Energètica. Tracta d’anar a deu llars per veure les dificultats energètiques i aplicar les mesures correctores per baixar el consum. Així les famílies podran dur a terme aquestes mesures de manera més autònoma i més eficient.

Els objectius d’aquests projectes, gratuïts per a la població, són: apropar els recursos al ciutadà i descentralitzar la pobresa.

___________________________________

El principal enceta la programació familiar amb “Comediant”

La temporada de tardor dels Teatres de Valls, adreçada als públics familiars, dóna el tret de sortida aquest cap de setmana amb l’espectacle de la companyia Kicirke.

“Comediant” és un espectacle que combina comèdia i el circ, amb la suma de l’espontaneïtat del carrer i el gest còmic del pallasso. És un joc a través de la música, amb malabars, barret, equilibris amb cadires, maletes i copes. El protagonista crea situacions divertides on l’espectador participa des del primer moment.

La Companyia Kicirke, es va forma l’any 2014 sota la direcció de Kike Sebastian. És un comediant que combina el circ amb la música. Va començar la seva trajectòria l’any 1993 amb el projecte social “Escoles Populars de Música”. La seva formació es defineix com autodidacta, tot i això, s’ha format en diferents àmbits com l’acrobàcia.

Ha col·laborat amb l’ONG Pallassos sense Fronteres, amb qui ha recorregut diferents camps de refugiats tant al Líban com a Kosovo.

L’espectacle que durà a terme al Principal de Valls tindrà lloc dissabte dia 3 març a les 18.00 h de la tarda. Els espectadors podran gaudir de tres tardes familiars amb el carnet Amics dels Teatres o amb la compra d’entrades.

__________________

 

Precaució a les carreteres per la neu

Des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil es recomana precaució a les carreteres per les possibles complicacions que es poden dur a terme per la neu.

Amb la forta baixada de les temperatures d’aquests dies, ha fet que la cota de neu baixés a 0 metres i s’han vist nevades a tota la comarca.
Enric Garcia Carmona, des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, ens ha explicat que el punt més perillós es troba a Fontscaldes, que és el punt més alt de la ciutat i recomana que, si no és necessari, no agafar el vehicle.

Ahir dimarts dia 27 de febrer, va començar a caure neu i els alumnes dels instituts que viuen als pobles dels afores, van marxar amb el transport escolar, sobre la una del migdia, per precaució. Avui els instituts han suspès les classes, però romandran oberts pels estudiants que vulguin assistir.

PUBLICITAT