La Colla Vella dels Xiquets de Valls viatja a Sícilia 
La Colla Vella dels Xiquets de Valls viatjarà a la ciutat d’Agrigent, Sicília, on actuarà a la 73a edició del festival “Manorlo in Fiore”, del 6 al 12 de març.
La colla vallenca ha estat convidada pel Departament de Béns Culturals i Identitat de la regió per representar el món casteller, com patrimoni immaterial de la humanitat de la UNESCO, i la cultura catalana al festival per actuar al mig del monumental conjunt de temples grecs d’Agrigent, declarats també patrimoni de la humanitat l’any 1997. A més, aniran acompanyats del regidor de cultura de l’Ajuntament, Marc Ayala, que assistirà al Festival com a representant de la ciutat de Valls.
Durant aquells dies actuaran a la ciutat d’Agrigento i a la Vall dels Temples. A més, organitzaran diferents tallers per donar a conèixer el fet casteller a la resta de participants de l’esdeveniment. El president de la Colla Vella, Albert Pedret, ens ha explicat les activitats que faran aquella setmana i, a més, que han estat convidats per actuar a Palermo, capital de la cultura d’Itàlia 2018.
La colla mobilitzarà un total de 240 castellers i castelleres, amb la seva canalla al complet.
Valls per la llibertat
Valls-Alt Camp per la Independència organitza, des de fa uns mesos, actes per reivindicar la llibertat dels presos polítics i denunciar a l’Estat Espanyol.
Cada dissabte a les 12.00 h del migdia, a la placeta de Sant Roc, actuen diferents artistes; aquesta setmana actuarà la Coral Terpsícore. La membre del secretariat local de Valls-Alt Camp per la Independència, Pilar Musolas, ens ha explicat que de les 11.00 h del matí fins a la 13.00 h del migdia, posen una paradeta on es pot adquirir llaços grocs, pancartes, peces grogues i marxandatge per recaptar fons per a la caixa de solidaritat, en el qual ja porten 8.000 €.
També ha dit que tenen programats actes fins al juny però des de l’organització esperen no haver d’arribar a aquesta data.
El pròxim acte se celebrarà demà dissabte dia 3 de març a les 12.00 h del migdia a la placeta de Sant Roc de Valls
APUNT
Les emocions són tot un món per a cada ésser. Des de ben petits, ens eduquen per saber gestionar-les de manera que quan ens fem grans sabem controlar la ràbia, coneixem la por, acceptem els errors, tenim empatia i una bona autoestima.
Els contes poden ser una eina útil per treballar amb els infants. A partir del conte els nens i nenes poden verbalitzar allò que és tan difícil d’expressar: les nostres emocions i sentiments.
La llibreria Tram organitza una xerrada, demà dissabte a les onze del matí, sobre Contes i Emocions: la Gelosia, una col·lecció que conté històries senzilles amb les quals l’infant es pot identificar fàcilment, i desxifrar les seves emocions.
PUBLICITAT