Les activitats que es van desenvolupar l’any 2017 al Centre Cívic, va comptar amb la participació de 2.251 usuaris, que representa un creixement del 13% respecte a l’any anterior.
L’Espai Ca Creus s’ha convertit en el punt de referència de les activitats socials, formatives i culturals de Valls. Amb les dades que indiquen l’augment dels usuaris al centre, es consolida un servei que, des del seu trasllat l’any 2013, ha permès ampliar la programació i el volum d’usuaris i tenir un calendari d’activitats que abasta la totalitat de l’any. Això suposa un augment en un 250% les xifres d’assistència.
La tècnica del Centre Cívic, Marina Martínez, assegura que la valoració del balanç és molt positiva i que, des de l’any 2001 fins al dia d’avui, ha incrementat el nombre de projectes i activitats i s’ha consolidat el servei. A més, diu que un dels projectes que més èxit ha tingut és l’Estiu Actiu amb 1.491 participants. Tot i que l’activitat té un lleuger descens del 7,3% és degut a altres projectes puntuals com la rua infantil de Carnaval.
Dels usuaris de la programació trimestral de caràcter regular, un 53,5% participen en activitats de pagament, però a un 21% d’aquests són subvencionats, per via d’ordenances fiscals. El percentatge d’usuaris amb descomptes en els preus ha anat incrementant i representa aproximadament una quarta part dels usuaris de l’any 2017. Per a la gent gran major de 64 anys i per a la població juvenil fins als 25 anys, s’aplica una tarifació reduïda, a més de descomptes per a persones en situació d’atur, amb discapacitat o en risc d’exclusió social.
Els dos sectors que ocupen la major part de la programació regular (que va del setembre al juny), diu Martínez, és la gent gran i el públic que participa en les activitats que estan obertes per a tothom.
Durant l’any 2017 el gruix de les activitats programades pel servei van ser les xerrades gratuïtes amb un 12,3% i les activitats també de caràcter gratuït amb un 20,2%, que sumen un 33,5% de l’oferta del Centre Cívic. La assistència més gran de públic amb un 41,8% del total de participants, és en les activitats gratuïtes.
Les relacions i col·laboracions amb un total de 14 entitats, ha permès ampliar l’abast de les accions destinades a reforçar els programes de desenvolupament comunitari i cohesió social, consolidant un model de gestió col·laboratiu i participatiu.

Valls estrena el parc de barres amb activitats d’Street Workout

El nou parc de barres, que es troba a la zona del Fornàs, ha estat inaugurat aquest cap de setmana amb la jornada d’activitats d’Street Workout.
Aquest moviment socioesportiu es basa a entrenar al carrer, usualment en parcs i espais públics utilitzant el mateix cos i l’entorn. Es tracta d’una pràctica que va més enllà de la modalitat i d’entrenament, es considera un estil de vida, caracteritzat per valors com el respecte i l’educació.
A l’acte hi han assistit l’alcalde de Valls, Albert Batet, regidor de Benestar Social, Jordi Cartanyà; regidora de Participació Ciutadana, Núria Gavarró; regidora de Joventut Bàrbara Flores i regidora de Via Pública, Dolors Farré.
La regidora de Joventut, Bàrbara Flores, ha explicat que ha sigut una jornada inaugural en la qual ha participat el grup vallenc Street Monkeys Barz, organitzat per Òscar Cruz, responsable del grup.
A més, destaca que el parc de barres està funcionant positivament i que pròximament es realitzarà una jornada d’iniciació per tots aquells que vulguin provar el parc.
Aquests circuits consisteixen en unes intal·lacions dissenyades especialment per treballar la millora de la condició física i que doten els usuaris d’autonomia per crear les seves rutines d’entrenament. El parc està format per barres fixes per treballar els músculs dels braços i barres de salt per millorar la coordinació, l’agilitat i l’equilibri.

L’APUNT: Dia Internacional de la Dona

El 1975, l’assemblea general de l’ONU va declarar oficialment el 8 de març Dia Internacional de la Dona. L’origen no és gaire clar i existeixen diverses versions. La més versemblant és que va ser un 8 de març de l’any 1857 quan un grup de treballadores tèxtils va decidir sortir als carrers de Nova York per protestar per les miserables condicions en què treballaven. Va ser una de les primeres manifestacions per lluitar pels seus drets laborals. Diferents moviments es van succeir a partir d’aquesta data.
Avui dia, encara se celebra el Dia Internacional de la Dona per seguir lluitant pels mateixos drets. Demà a Valls, a les onze del matí, es farà una concentració davant de l’ajuntament, amb motiu de la vaga general, i es llegirà el manifest institucional.
PUBLICITAT