Amb motiu del Dia Internacional de la Dona es va celebrar a Valls una concentració en la qual es va llegir el manifest institucional.
La concentració va tenir lloc a la plaça del Blat a les onze del matí, per reivindicar la igualtat entre dones i homes en una jornada de vaga. A l’acte ha assistit l’alcalde de Valls, Albert Batet, entre altres membres del consistori. La regidora d’Igualtat, Núria Gavarró, ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida de l’acte. La lectura del manifest institucional l’ha realitzat la periodista i coordinadora de Ràdio Ciutat de Valls, Alba Nebot.
D’altra banda, diversos col·lectius de l’esquerra anticapitalista del Camp de Tarragona s’han unit per organitzar diversos actes el Dia Internacional de la Dona i donar suport a la convocatòria de vaga del 8 de març. La plataforma va preparar una sèrie d’accions que es van repartir pel territori. En el cas de Valls, la jornada va arrencar a les nou del matí a la plaça de Sant Francesc. Es va organitzar una concentració al Pius Hospital, una a la Residència Alt Camp i una més a la plaça del Blat. Per acabar, abans de la gran manifestació a Tarragona, va haver-hi un dinar popular a dos quarts de tres del migdia a la plaça de la Zeta.

Els teatres de Valls acullen 44.184 espectadors en 231 dies

Els teatres de Valls acullen 44.184 espectadors en 231 dies d’activitats. I 52 entitats i altres agents culturals i socials van fer ús dels equipaments escènics durant l’any 2017.
Aquestes dades se sumen al balanç d’espectadors dels teatres de Valls que s’ha fet des de la regidoria de Cultura. Dels 44.184 espectadors, 10.492 van ser als espectacles de la temporada estable i 33.692 a les activitats organitzades per entitats i altres agents culturals i cívics.
Els teatres van obrir 231 dies, dels quals 40 van estar protagonitzats per les companyies incloses en la temporada, i els 191 restants per entitats i altres agents culturals dins del programa “Valls, ciutat de cultura participativa”
El regidor de Cultura, Marc Ayala,  ha assenyalat que ja fa uns anys que es treballa intensament la  captació i la fidelització dels públics culturals i destaca l’àmplia programació dels teatres de Valls.
Durant l’activitat de l’any 2017 l’espectacle professional amb més demanda va ser el Mago Pop amb 1.171 espectadors en dues sessions. Seguit del concert dels Amics de les Arts amb 716 assistents i la comèdia familiar “Avui no sopem” amb 611 espectadors. Les nou funcions dels “Pastorets Principals” va ser l’espectacle que més espectadors va portar als recintes escènics vallencs amb 2.228 assistents al Teatre Principal.

L’APUNT – Documental d’art- Cèzanne

Paul Cézanne va ser un pintor francès que representa l’enllaç entre l’impressionisme i el cubisme.
Va estudiar Dret, però, malgrat les objeccions del pare, decideix llançar-se a una carrera artística, i el 1861 se’n va a París amb l’amic Émile Zola. Allà coneix a Camille Pissarro i altres impressionistes. A poc a poc, el pare va acceptant el seu estil de vida i l’ajuda econòmicament.
Cèzanne comença amb la pintura lleugera i airosa dels impressionistes, i a poc a poc, la va solidificant i fent més arquitectònica. Qualsevol cosa percebuda l’ordena estructuralment en formes simples i plans cromàtics, per crear una imatge més comunicativa de la matèria estudiada. La seva essència geomètrica influirà particularment en el cubisme.
Aquest dilluns dia dotze de març es reproduirà el Documental d’art de Cèzanne als JCA Cinemes de Valls a les vuit del vespre.
PUBLICITAT