Valls estrena el parc de barres amb activitats d’Street Workout

El nou parc de barres, que es troba a la zona del Fornàs, es va inaugurar el passat cap de setmana amb la jornada d’activitats d’Street Workout. Aquest moviment socioesportiu es basa a entrenar al carrer, usualment en parcs i espais públics utilitzant el mateix cos i l’entorn. Es tracta d’una pràctica que va més enllà de la modalitat i d’entrenament, es considera un estil de vida, caracteritzat per valors com el respecte i l’educació.
La regidora de Joventut, Bàrbara Flores, explica que ha sigut una jornada inaugural en la qual ha participat el grup vallenc Street Monkeys Barz, organitzat per Òscar Cruz, responsable del grup.

PUBLICITAT

Aquests circuits consisteixen en unes intal·lacions dissenyades especialment per treballar la millora de la condició física i que doten els usuaris d’autonomia per crear les seves rutines d’entrenament. El parc està format per barres fixes per treballar els músculs dels braços i barres de salt per millorar la coordinació, l’agilitat i l’equilibri.

La Colla Castellera de Madrid actuarà a Valls

Els Castellers de la Il·lusió ja tenen preparat el calendari d’activitats i actuacions per la temporada 2018. Com a novetats, la colla inclusiva ha convidat, pel seu 4t aniversari com a colla de Valls, a la Colla Castellera de Madrid per actuar a la ciutat. A més, actuaran a Martorell conjuntament amb els Castellers de Vilafranca per la Fira de Primavera.
Enguany, faran una sortida a Navarra amb els seus padrins, els Xiquets d’Alcover, i estan a l’espera de la confirmació, per part del Govern d’Andorra, per participar en la cerimònia dels Special Olympics International. També, a banda de les actuacions castelleres, s’inclouen al calendari activitats amb diverses fundacions i jornades esportives amb diferents clubs del territori. El passat cap de setmana ja van participar a la segona jornada solidària dels Castellers de Terrassa, i van fer la primera actuació de la temporada. Va ser una activitat en què no només van fer actuacions castelleres sinó que també es van realitzar activitats de diferents fundacions. Finalment, van acabar la jornada amb un dinar germanor entre tots els assistents.

Es demana més prioritats i recursos per a la Sanitat pública

La Secció Sindical de la Confederació General del Treball recomana que per solucionar les llistes d’espera de la sanitat pública hi hagi prioritats i més recursos econòmics. Durant anys, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de la comarca, han estat fent campanyes per millorar la situació de les llistes d’espera. Un dels punts que s’havia de millorar era la manca de documents que garanteixin que el pacient es troba en la llista d’espera.
El president del Comitè, Robert Rosset, ha explicat la Generalitat va crear una web perquè els pacients tinguin accés i puguin verificar que estan inclosos a la llista d’espera. Tot i això, Rosset afirma que és un mecanisme en què només el pot utilitzar les persones que saben com funciona les tecnologies. A més, assenyala que és una plataforma amb poc temps d’implantació.
Les llistes d’espera es divideixen en tres grans blocs formats per la primera visita d’un especialista, la prova complementaria i la intervenció quirúrgica. En el cas del PIUS Hospital de Valls, Rosset ens explica que hi ha especialitats com la urologia o la clínica del dolor que tenen més dificultats per millorar l’estat d’espera.

Foto de El Vallenc

 

El Centre Cívic de Valls incrementa un 13% d’usuaris

Les activitats que es van desenvolupar l’any 2017 al Centre Cívic van comptar amb la participació de 2.251 usuaris, un creixement del 13% respecte l’any anterior. L’Espai Ca Creus s’ha convertit en el punt de referència de les activitats socials, formatives i culturals de Valls. Amb les dades que indiquen l’augment dels usuaris al centre, es consolida un servei que, des del seu trasllat l’any 2013, ha permès ampliar la programació i el volum d’usuaris i tenir un calendari d’activitats que abasta la totalitat de l’any. Això suposa un augment en un 250% les xifres d’assistència.
Des de l’any 2001 fins al dia d’avui, ha incrementat el nombre de projectes i activitats i s’ha consolidat el servei. Un dels projectes que més èxit ha tingut és l’Estiu Actiu amb 1.491 participants. Un 53,5% dels usuaris participen en activitats de pagament, però a un 21% d’aquests són subvencionats, per via d’ordenances fiscals. El percentatge d’usuaris amb descomptes en els preus ha anat incrementant i representa aproximadament una quarta part dels usuaris de l’any 2017.

 

Els teatres de Valls acullen quasi 45.000 espectadors

Els teatres de Valls acullen 44.184 espectadors en 231 dies d’activitats. 52 entitats i altres agents culturals i socials van fer ús dels equipaments escènics durant l’any 2017. Aquestes dades se sumen al balanç d’espectadors dels teatres de Valls que s’ha fet des de la regidoria de Cultura. Dels 44.184 espectadors, 10.492 van ser als espectacles de la temporada estable i 33.692 a les activitats organitzades per entitats i altres agents culturals i cívics.

Els teatres van obrir 231 dies, dels quals 40 van estar protagonitzats per les companyies incloses en la temporada, i els 191 restants per entitats i altres agents culturals dins del programa “Valls, ciutat de cultura participativa”

El regidor de Cultura, Marc Ayala, ha assenyalat que ja fa uns anys que es treballa intensament la captació i la fidelització dels públics culturals i destaca l’àmplia programació dels teatres de Valls.

Valls celebra el dia de la dona

Dijous amb motiu del Dia Internacional de la Dona es va celebrar una concentració en la qual es va llegir el manifest institucional. Va tenir lloc a la plaça del Blat a les onze del matí, per reivindicar la igualtat entre dones i homes en una jornada de vaga. A l’acte ha assistit l’alcalde de Valls, Albert Batet, entre altres membres del consistori.

D’altra banda, diversos col·lectius de l’esquerra anticapitalista del Camp de Tarragona es van unir per organitzar diversos actes el Dia Internacional de la Dona i donar suport a la convocatòria de vaga del 8 de març. La plataforma va preparar una sèrie d’accions que es van repartir pel territori. En el cas de Valls, es va organitzar una concentració al Pius Hospital, una a la Residència Alt Camp i una més a la plaça del Blat. Per acabar, abans de la gran manifestació a Tarragona, va haver-hi un dinar popular a dos quarts de tres del migdia a la plaça de la Zeta.

 

PUBLICITAT