La biblioteca popular de Valls celebra el centenari de la seva inauguració, el 23 de juny de 1918. Ho farà amb una sèrie d’actes que s’acabaran just en aquesta data, i que s’han coordinat des dels diversos agents implicats. Les festes comencen la setmana vinent, amb una programació que vol celebrar els cent anys de l’edifici, i també de l’impacte social del servei.

PUBLICITAT

La celebració comença el dijous 22 de març, amb la inauguració de l’exposició “La Biblioteca popular. Cent anys de lectura pública a Valls”. Consisteix en un recull de fotografies i documents dels cent anys d’història, que capturen el pas del temps però la permanència del servei. És un treball coordinat pel Museu de Valls, que també s’ha implicat en la celebració de la nit dels museus, que estarà dedicada al centenari. Ho explica el director del Museu de Valls, Jordi Paris.

 

Una altra entitat implicada plenament és l’Institut d’Estudis Vallencs, que organitza, entre d’altres, una sortida a la Biblioteca Popular de Sallent, una de les quatre primeres biblioteques de la mancomunitat. També coordina un llibre escrit a quatre mans que recull la història de la biblioteca. El llibre compta amb diferents fonts d’informació, com els dietaris de les bibliotecàries que han tingut cura de la biblioteca. Un testimoni de la història, com explica el president, Xavier Salat.

I mentre tots aquests actes busquen el record del passat, la biblioteca Carles Cardó presenta activitats amb essència diferent. Escoltem a la responsable Marina Blàvia.

Això es durà a terme amb dues actuacions. Una de contacontes titulada “visca la meva biblioteca” i també dues sessions de visites comentades.

La imatge gràfica reprodueix l’edifici, combinant el disseny més clàssic amb traços moderns. La imatge és obra de l’artista vallenc Adrià Batet, conegut com a zenta.

PUBLICITAT