La biblioteca popular de Valls celebra el centenari de la seva inauguració, el 23 de juny de 1918. Ho farà amb una sèrie d’actes que s’acabaran just en aquesta data, i que s’han coordinat des dels diversos agents implicats. Les festes comencen la setmana vinent, amb una programació que vol celebrar els cent anys de l’edifici, i també de l’impacte social del servei.

PUBLICITAT

La celebració comença el dijous 22 de març, amb la inauguració de l’exposició “La Biblioteca popular. Cent anys de lectura pública a Valls”. Consisteix en un recull de fotografies i documents dels cent anys d’història, que capturen el pas del temps però la permanència del servei. És un treball coordinat per museu de Valls, que també s’ha implicat en la celebració de la nit dels museus, que estarà dedicada al centenari. Ho explica el director del Museu de Valls, Jordi Paris.

Una altra entitat implicada plenament és l’Institut d’Estudis Vallencs, que organitza, entre d’altres, una sortida a la Biblioteca Popular de Sallent, una de les quatre primeres biblioteques de la mancomunitat. També coordina un llibre escrit a quatre mans que recull la història de la biblioteca. El llibre compta amb diferents fonts d’informació, com els dietaris de les bibliotecàries que han tingut cura de la biblioteca. Un testimoni de la història, com explica el president, Xavier Salat.

I mentre tots aquests actes busquen el record del passat, la biblioteca Carles Cardó presenta activitats amb escència diferent. Escoltem a la responsable Marina Blàvia.

Això es durà a terme amb dues actuacions. Una de contacontes titulada “visca la meva biblioteca” i també dues sessions de visites comentades.

La imatge gràfica reprodueix l’edifici, combinant el disseny més clàssic amb traços moderns. La imatge és obra de l’artista vallenc Adrià Batet, conegut com a zenta.

ESCOLTA-HO

 

Els establiments vallencs s’afegeixen a la Setmana del Comerç

Valls s’adhereix a la segona edició de la setmana del Comerç, una iniciativa catalana que promou el consum local a través d’activitats, xerrades, i campanyes conjuntes. Serà a partir de la setmana vinent, del 19 al 25 de març, a través de l’entitat de Comerç de Valls. Òscar Peris, regidor de Comerç, explica quins són els objectius de la campanya.

Quasi una cinquantena de comerços s’hi adhereixen, en una activitat més de promoció del comerç local, per tal de recordar als vallencs i vallenques tot allò que poden oferir les botigues de petit format. Carme Sendra, presidenta de Comerç de Valls parla de la implicació de l’entitat en la setmana del Comerç.

Així, el municipi vallenc comptarà amb quatre activitats. Primerament, els 47 comerços adherits a la campanya sortejaran 30 invitacions per assistir a la ruta dels comerços centenris, el dia 7 d’abril. També es regalarà una bossa del mercat de Valls amb les compres superiors a 20 euros a aquests establiments. El dijous 22 de març esrealitzarà una xerrada titulada “Ens repensem” a càrrec de l’expert en Branding Enric Bastardas, que explica Peris:

Finalment, el dissabte 24 de març la colla Gegantera La Pessigolla farà una cercavil pels carrers de Valls amb els gegants manotes i música festiva, per tal de d’amenitzar les compres dels vallencs.

PUBLICITAT